FOTO DEL DIA

Bon any nou i salut per a tothom

VIURE ALS PIRINEUS felicita l'any nou als seus lectors amb una fotografia de Ramon Baylina.
Pista d'Alòs refugi del Fornet Ramon Baylina
photo_camera Un grup caminant per la pista d'Alós, aquest dijous, a la Vall de Bonabé / Ramon Baylina

VIURE ALS PIRINEUS, des del refugi del Fornet, desitja a tots els seus lectors un Bon any nou i ho fa amb una fotografia de Ramon Baylina.

Ramon Baylina

Ramon Baylina va ser durant molts anys l’encarregat del Centre d'Esports del Pallars (Escola de Piragüisme) de Sort. Ara està jubilat i viu a Esterri d'Àneu. Ara ja fa uns quants anys que dedica el seu temps a les seves dues passions: la fotografía i la meteorología. Pels matins s'aixeca ben d'hora i surt a la caça d'instants i elements de la natura; les formes sinuoses de la neu a l'hivern, l'esclat de colors a la tardor, el comportament d'una familia de cavalls, el glaç tant difícil de trobar en els últims anys... Surt sense saber què trobarà i torna a casa quan ha quedat satisfet, amb fins a 300 fotografies a la recàmera.

Ramon Baylina(Foto: Ramon Baylina amb la seva càmera inseparable/ FGC)

A la seva galeria podem trobar fotografies d'Esterri d'Àneu, de la Vall Ferrera, de la Bonaigua, del Bosc del Gerdà, d'Espot, d'Alins, de Tavascan... Allà on va ja el coneixen i a banda de les fotografíes també s'emporta bones estones de petar la xerrada. Segons ell, si coneixes a la gent del lloc és molt important passar a saludar, són gent amable, molt vius, que t'informen de coses interessants.

Les tardes les dedica a inspeccionar aquestes fotografíes una a una fins que n'ha triat 50, i després n'edita 10 i n'acaba publicant només 4 o 5.

El refugi del Fornet és un equipament de muntanya situat a la vall de Bonabé de l’Alt Aneu, envoltat de fauna i flora molt diversa, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a 4 km d’Alós d’Isil per pista forestal.

Pel refugi passen els senders GR 10 i GR 11, el Camí de la Llibertat, la ruta Perseguits i Salvats i l’última etapa de Pedals de Foc. La Transpirinenca passa sols a 1,7 km per sota del refugi. Cada any s’organitza des d’aquí la Copa Catalana de raquetes Foc de Neu

comentaris