26.06.2022 |
Viure als Pirineus

Últims treballs a Gerri de la Sal per retirar els semàfors que regulen el pas de vehicles a causa de les obres

L'alcalde de Baix Pallars diu que els veïns han guanyat en seguretat

foto_3198556
foto_3198556
Últims treballs a Gerri de la Sal per retirar els semàfors que regulen el pas de vehicles a causa de les obres

Els operaris de les obres de la carretera N-260 al seu tram per Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) treballen a contrarellotge per retirar durant aquest dimecres els semàfors que regulen el pas dels vehicles pel tram urbà de la localitat a causa de les obres d'eixamplament de la carretera. Coincidint amb la retirada dels semàfors, a l'entrada i la sortida de la localitat, s'estrenaran els dos carrils de circulació i s'evitaran les cues que es generaven en caps de setmana de molta afluència turística. L'alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que els més beneficiats amb aquestes són els veïns de Gerri de la Sal, que guanyen en seguretat a l'hora de circular per aquesta carretera. Gràcies a un voladís gaudiran de vorera a banda i banda de la carretera i pas de vianants elevats per obligar als vehicles a reduir la velocitat.

En un tram de 450 metres, s'hi ha construït un voladís al lateral que no hi ha cases. La carretera ha passat de tindre 5,5 metres d'amplada i no tenir voreres a tindre una amplada de 6 metres i els vianants disposar de voreres.

Les previsions del Ministeri de Foment són que puguin estar finalitzades cap a finals del mes de maig del 2017. La inversió que ha suposat aquesta actuació ascendeix a 2,14 milions d'euros.

Per aquest punt de l'N-260 al seu pas per Gerri de Sal hi passen uns 3.500 vehicles diaris. Aquest tram es considerava perillós tant per a vianants com per a vehicles. Foment ha projectat l'ampliació mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los.

Mentre han durat les obres ha quedat anul·lat un carril de circulació d'aquesta carretera on s'ha donat pas alternatiu als vehicles mitjançant semàfors. Ara, amb petits detalls per acabar, els semàfors es retiraran coincidint amb l'arribada de turistes al Pallars per Setmana Santa. Josep Maria Semino ha dit que no es descarta que de manera puntual algun altre dia s'hagin de tornar a col·locar.

Últims treballs a Gerri de la Sal per retirar els semàfors que regulen el pas de vehicles a causa de les obres
Comentarios