16.05.2022 |
Viure als Pirineus

ACTUALITZACIÓ: Oberts al trànsit els dos carrils de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal

Per aquest punt hi passen uns 3.500 vehicles diaris.

portada
Dos vehicles creuant-se al mig de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà.
ACTUALITZACIÓ: Oberts al trànsit els dos carrils de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal

Coincidint amb les vacances de Setmana Santa els responsables de les obres de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, han retirat els semàfors que regulaven el pas de vehicles a l'interior de la localitat a causa de les obres d'eixamplament de la carretera. D'aquesta manera han quedat operatius els dos carrils de la via i s'han evitat les restriccions que s'ocasionaven en èpoques de gran afluència turística. Gràcies a un voladís que s'ha construït per eixamplar la carretera els veïns gaudiran de vorera a banda i banda de la carretera. Per aquest punt de l'N-260 hi passen uns 3.500 vehicles diaris. Aquest tram es considerava perillós tant per a vianants com per a vehicles.

Foment ha projectat l'ampliació mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los.

Per augmentar la seguretat dels veïns i obligar als cotxes a reduir la velocitat hi haurà passos de vianants elevats. En aquest tram de via hi ha senyals que obliguen a circular a 30 quilòmetres hora però molts conductors fan cas omís a aquests senyals.

Les obres, que es van iniciar al mes de maig del 2016. Han consistit en un tram de 450 metres, construir un voladís al lateral que no hi ha cases. La carretera ha passat de tindre 5,5 metres d'amplada i no tenir voreres a tindre una amplada de 6 metres i els vianants disposar de voreres. Les previsions del Ministeri de Foment són que l'obra puguin estar finalitzada cap a finals del mes de maig del 2017. La inversió que ha suposat aquesta actuació ascendeix a 2,14 milions d'euros.

Mentre han durat les obres ha quedat anul·lat un carril de circulació d'aquesta carretera on s'ha donat pas alternatiu als vehicles mitjançant semàfors. Ara, encara amb algunes obres per finalitzar, els semàfors s'han retirat coincidint amb l'arribada de turistes al Pallars per Setmana Santa. De manera puntual no es descarta que algun altre dia s'hagin de tornar a col·locar.

ACTUALITZACIÓ: Oberts al trànsit els dos carrils de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal
Comentarios