07.12.2022 |
Viure als Pirineus

Dos treballs de temàtica pirinenca són premiats com a millors treballs de recerca de batxillerat a Catalunya

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va celebrar aquest dimarts la cerimònia de lliurament dels Premis UVic-UCC als millors treballs de recerca de batxillerat. Els premis, que ja tenen divuit anys d’història i són els més antics en el seu gènere, tenen l’objectiu de promoure la incorporació dels estudiants de Batxillerat a la formació superior i fomentar el gust per fer recerca.

Treballs recerca 2 (1)
Els premis els concedeix la Universitat de Vic.
Dos treballs de temàtica pirinenca són premiats com a millors treballs de recerca de batxillerat a Catalunya

L’acte va ser presidit pel Vicerector de Recerca i Professorat, Jordi Villà, i comptà amb la presència de les cinc entitats i empreses patrocinadores  del certamen: Certis, Bon Preu, Eumo_DC, Institut Català de les Dones i Osona contra el Càncer.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 165 treballs, dels quals 31 han rebut premi. Aquests treballs provenen de 125 centres diferents, provinents de 28 comarques d’arreu de la geografia catalana, tot i que les comarques amb més afluència han estat Osona, Vallès Oriental Gironès, Bages i Segrià.

Dels 31 treballs premiats, 3 pertanyen a la categoria Institut Català de les Dones, dedicada a la visualització de l’acció social de les dones; 11 a la categoria Bon Preu, de l’àmbit de les Ciències Socials; 6 a la categoria Eumo _DC, de l’àmbit de les arts; 4 a la categoria Osona contra el Càncer, sobre qualsevol tema relacionat amb la malaltia; i 7 a la categoria Certis, dedicada a les Ciències. En total s’han repartit 10.200 euros en premis.

Premiades una estudiant de Lleida amb un treball sobre el Pirineu i una d'Organyà

Entre els guardonats hi ha el de Joana Pena de l'Institut Màrius Torres de Lleida, que ha obtingut un premi exaequo pel treball "Summer of 38", un conte centrat en el Pirineu; també ha obingut un 2n premiexaequo Alba Rosell de l'Institut de Guissona, pel treball "desodorants i el càncer de mama"; i Itziar Busquets, de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, que ha guanyat un accèssit pel treball "La física del parapent".

Dos treballs de temàtica pirinenca són premiats com a millors treballs de recerca de batxillerat a Catalunya
Comentarios