FIRES I TRADICIONS

Torna la Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa a Arrós de Cardós

Els carrers d’Arrós s’ompliran de parades de venda de les iniciatives de producció agroalimentària i artesana que elaboren i manufacturen el seu producte en l’àmbit del PNAP
Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa 2
photo_camera Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa 2

Aquest diumenge 11 de juny torna la Fira de productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa, organitzada conjuntament pel Parc Natural i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós.

L’objectiu de la fira és posar en valor la gran diversitat de productes de manufactura i agroalimentaris que s’elaboren en l’àmbit del Parc Natural, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Vall d’Aran.

Mercat Artesà i agroalimentari

Els carrers d’Arrós s’ompliran de parades de venda de les iniciatives de producció agroalimentària i artesana que elaboren i manufacturen el seu producte en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A més a més, la fira tornarà a comptar amb la participació de persones productores i artesanes del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, amb la presència dels participants de l’àmbit d’influència del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises (França) i dels dos parcs Naturals d’Andorra, el de les Valls del Comapedrosa i el de la Vall de Sorteny.

Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa
Una edició anterior de la Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa / PNAP

Formatges, melmelades, cervesa artesana, roba, artesania de fusta o joies, entre molts d’altres, són alguns dels productes que es podran trobar a la fira.

Activitats de la Fira

Un dels clàssics de la fira és la mostra d’ovella aranesa, amb participants de la Vall de Cardós. Aquesta mostra té com a intenció donar a conèixer aquesta raça que pren el nom de la Vall d’Aran i on es concentren la major part d’exemplars, però que tradicionalment també ha estat present als municipis situats més al nord del Pallars Sobirà. Enguany, a més, també hi haurà una mostra de vaca pallaresa.