ART I NATURA

La tardor omple de reflexió i creativitat el Centre d'Art i Natura de Farrera

L'Aplec Saó enguany se celebrarà el proper diumenge 10 d'octubre amb tres artistes convidades: la pintora belga Clara-Lane Lens, la músic i intèrpret, Roser Gabriel, i l'escriptora i poeta, Ivet Eroles.
Centre d'Art i Natura de Farrera 2
photo_camera Centre d'Art i Natura de Farrera / CAN

Amb la tardor arriben tots els cromatismes i matisos de l'activitat del Centre d'Art i Natura de Farrera. Estades individuals de treball a banda, l'octubre i el novembre el CNA recollirà els fruits d'un Aplec Saó especial 25 anys, de la trobada de treball internacional Highlands, de les 4es Jornades Art, Natura i Espiritualitat, i a finals de novembre, a Barcelona, de les presentacions de #TerraTecaTraca.

L'Aplec Saó enguany se celebra el proper diumenge 10 d'octubre amb tres artistes convidades: la pintora belga Clara-Lane Lens, la músic i intèrpret de Ribera de Cardós Roser Gabriel, i l'escriptora i poeta de Vilanova de Meià, Ivet Eroles. Enguany tampoc no es servirà el dinar multitudinari per raons sanitàries. 

CARTELL.TTT.Logos.Baixa (2)

La novetat dels 25 anys del CAN és que l'endemà, el dilluns 11-O, se celebrarà a partir de les 10h un debat sobre cultura i sostenibilitat a "Pirineu, emergència cultural", amb pensadors crítics com el valencià José Albelda, el madrileny Jorge Riechmann, i alguna iniciativa local. 

La setmana següent, el CAN acollirà la trobada de Highlands, un programa internacional per a estudiosos de regions d'alta muntanya, per a conèixer projectes singulars i bones pràctiques de desenvolupament local sostenible al nostre territori.

poster-sao-2021-14-727x1024

Finalment l'octubre s'acabarà amb les 4es Jornades d'Art, Natura i Espiritualitat que enguany comptaran amb la participació d'Àngels Canadell, Dídac Lagarriga, Rosa Llop, Martina Millà i Roger Canadell, gràcies al disseny i organització de Xavier Perarnau i Josep Mañà. Les activitats arrencaran el dissabte 30 al matí, sentint el món, i acabaran dilluns dia 1 d'octubre, contemplant-lo, a l'ermita de St. Víctor de Seurí.

En la línia del que es va presentar el passat diumenge a la tarda a Farrera, el nou programa per a la Sobirania Alimentària, "#TerraTecaTraca", celebrarà unes jornades a Barcelona per tal de dur-hi les conclusions de la col·laboració entre art, ciència i món rural. Al programa hi han participat 7 residències de creació, dues universitats i la revista Soberanía Alimentaria. Cada territori (6 comarques) ha treballat un agrosistema diferent. A Farrera la ramaderia extensiva ha estat l'activitat estudiada amb la participació de Ramon de Besolí com a pastor, Sílvia Valenzuela i Ariadna Nieto com a arqueòlogues, i Martina Manyà com a artista visual, que ens fa reflexionar sobre el creixement del bosc en detriment de les pastures d'alta muntanya. 

CAN Art, Natura i Espiritualitat

El diumenge 21 de novembre hi haurà un acte central al CCCB, i durant aquella setmana els 7 projectes, repartits per la ciutat i el delta del Llobregat, s'explicaran a la ciutadania metropolitana

Més a Pallars Sobirà