22.05.2022 |
Viure als Pirineus

Sort acull per segon any consecutiu la trobada de resistència gastronòmica 'Ultrafarts'

La prova es celebrarà aquest diumenge i comptarà amb uns 100 participants que recorreran uns 35 quilòmetres parant a fer 5 àpats complerts

foto
Participants de la Ultrafarts caminant per un sender del Pallars Sobirà.
Sort acull per segon any consecutiu la trobada de resistència gastronòmica 'Ultrafarts'

Un centenar d'amants del bon menjar i el senderisme se citaran aquest diumenge a Sort per participar a la 'Ultrafarts', una trobada de resistència gastronòmica. Els participants hauran de completar uns 35 quilòmetres de recorregut, amb sortida i arribada a Sort, amb uns 1.400 metres de desnivell. La caminada, no competitiva, compta amb el principal atractiu d'haver de parar 5 vegades a fer 5 àpats complets (esmorzar, aperitiu, dinar, berenar i sopar). Marc Faurat, un dels organitzadors de la Ultrafarts, ha explicat que es tracta d'una caminada que va començar com una festa d'amics i que, solament amb una edició, s'ha convertit en una cita obligada pels amants del paisatge, l'esport i la gastronomia. La xifra de participants s'ha limitat a 100 persones per la capacitat dels establiments hotelers on es para a menjar.

Participants de la Ultrafarts dinant a Llessui, al Pallars Sobirà el dia 12 de juny del 2016. (horitzontal)

Els participants de la Ultrafarts prendran la sortida a les 7.00 hores després d'haver fet un primer esmorzar suau. La següent parada serà a Montardit de baix on els esperarà un esmorzar de forquilla i a Sant Josep d'Olp l'aperitiu. Amb la panxa ben plena els participants encararan la pujada més dura del recorregut fins a Llessui on dinaran a Casa Kiko. Acabat de dinar, i sense temps a fer migdiada, baixaran fins a Rialp on els esperarà el berenar. La ultra finalitzarà a les 22.00 al Cafè Pessets amb un bon sopar.

L'única recomanació de l'organització per fer la 'Ultrafarts' és que la gent ha d'estar acostumada a caminar i menjar bé. 

La majoria de participants de la edició passada han repetit i s'han tornat a inscriure. Un exemple n'és l'Adelaida Aytés qui explica que no s'imagina fent una ultra de resistència física però que la filosofia de la Ultrafarts la va motivar. Aytés diu que li va agradar l'ambient d'aquesta caminada; es camina tranquil·lament gaudint del paisatge, es menja als restaurants de zona a base de productes locals i es gaudeix de la companyia dels participants. 

Sort acull per segon any consecutiu la trobada de resistència gastronòmica 'Ultrafarts'
Comentarios