FGC augmenta un 36% les inversions a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé i hi destinarà 2,3 MEUR

Pel que fa a la carretera d'accés a Port Ainé hi ha prevista una inversió de 400.000 euros en tasques de manteniment i estabilització de talussos

foto_3217059
photo_camera Imatge de la Comissió Assessora de les estacions de Port Ainé i Espot.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presidit aquest dijous la Comissió Assessora del Pallars per fer seguiment dels objectius fixats a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé així com consensuar amb els membres de la comissió les estratègies a seguir de cara als pròxims mesos. Pel que fa al Pla Estratègic a seguir durant l'any 2017 contempla un total de 2.330.000 euros d'inversions. Aquesta xifra suposa un increment del 36% respecte a la inversió de l'any 2016, destinada principalment a remuntadors, edificis, energia i instal·lacions, màquines trepitjaneus, pistes i producció de neu. Pel que fa a la carretera d'accés a Port Ainé, hi ha prevista una inversió de 400.000 euros en tasques de manteniment i estabilització de talussos.

A aquestes actuacions cal afegir les previsions d'inversió al Pallars en l'àmbit de la línia de tren Lleida-La Pobla d'FGC. L'any 2017 es destinaran 115.000 euros en edificis i estacions, 85.000 euros en talussos i vessants, 10.000 euros en túnels i 100.000 euros en actuacions en via.

D'aquesta manera, Ferrocarrils té previst invertir l'any 2017 en el Pallars, tant en l'àmbit de Turisme i Muntanya com de la línia de tren de Lleida-La Pobla, més de 3.000.000 d'euros.

La reunió ha servit per fer balanç dels resultats de la temporada d'hivern 2016/17 a les estacions del Pallars. Els visitants han augmentat un 3,32% respecte a la temporada anterior.

Ferrocarrils ha dedicat una part de la comissió a presentar les novetats en els sistemes de venda i accés a les estacions amb un clar impuls per la comercialització a través dels sistemes d'e-commerce. Concretament, a les estacions del Pallars aquesta temporada s'han arribat a triplicar en el cas d'Espot, i a duplicar en el cas de Port Ainé, les operacions de venda de forfets, lloguers i activitats, sobre la plataforma digital, respecte de la temporada anterior.

Aquesta aposta clara per la comercialització directa, mitjançant plataformes en línia, també porta a adaptar els sistemes de venda i control d'accés a les estacions, per facilitar l'ús dels clients. En aquesta línia s'està treballant per a la implantació, la temporada vinent 18-19, d'un sistema de ''mans lliures'' a totes les estacions del grup. Aquesta tecnologia suposarà la utilització d'un forfet sobre targeta xip, el que millorarà les condicions d'ús dels clients, que podran comprar digital el seu forfet i accedir directament a pistes sense passar per les taquilles, a l'hora que es reduirà també el temps d'accés als remuntadors, ja que el control d'accés passarà a ser automàtic.

Per complementar les actuacions, també s'instal·laran màquines automàtiques que expendran aquest tipus de forfets, per aquells casos que el client no disposava inicialment de la targeta xip, el que evitarà de nou, haver de passar per taquilles.