DANSA, MÚSICA I PATRIMONI

Sol Picó i Marco Mezquida presenten 'Cita a cegues', l'espectacle inaugural del Dansàneu 2019

L'espectacle inaugural, a Santa Maria d'Àneu, va suposar la trobada entre dos animals escènics, Picó i Mezquida, que per primera vegada actuaven junts en un escenari.

Dansàneu 1
photo_camera Imatge de l'espectacle inaugural del Dansàneu a Santa Maria d'Àneu/Joan Blanco

Sol Picó i Marco Mezquida van presentar ahir a la nit, al monestir de Santa Maria d'Àneu a la Guingueta, la seva particular 'Cita a cegues'. L'espectacle inaugural del Dansàneu 2019 va suposar la trobada entre dos animals escènics, Picó i Mezquida, que per primera vegada actuaven junts en un escenari, i ho feien davant l’atenta mirada d’un públic entusiasta que va poder gaudir d’una experiència completa de dansa, música i patrimoni.

Sol Picó 2

(Imatge de l'espectacle inaugural del Dansàneu a Santa Maria d'Àneu/Joan Blanco)

Prèviament a l’espectacle, els assistents van poder conèixer més profundament Santa Maria d'Àneu -espai patrimonial i escenari per ahir- de la mà de Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, entitat que organitza el festival. Així començava el Dansàneu2019 que ens espera amb moltes més propostes fascinants fins diumenge 30 de juny. Consulteu tota la programació a www.dansaneu.cat 

Cita a cegues

Sol Picó i Marco Mezquida van protagonitzar un viatge musical amb sinestèsia de moviments i sons. Ambdós artistes expliquen una història d’amor, però no els va caldre utilitzar paraules per fer-ho, només el llenguatge de la música en el cas de Mezquida i el del moviment en el cas de Sol Picó.

Sol Picó ha estat guardonada, entre altres, amb el Premi Nacional de Dansa 2016 i Marco Mezquida és un dels talents més consolidats en la música actual, tot i la seva joventut. Ha estat premiat en quatre ocasions consecutives com a Músic de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (2011, 2012, 2013 i 2015).

En finalitzar l’espectacle, es va servir una copa de vi a l’exterior de l’església de Santa Mari, gentilesa del celler Castell d’Encús.