09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MÚSICA

Dotze concerts a la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp

L'alcalde Josep Sabarich ha demanat que s’impulsi “una llei de mecenatge” per tal d’afavorir activitats com el Festival de Rialp

Festiva de Rialp
Presentació de la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp/IEI
Dotze concerts a la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp

Aquest dijous s'ha presentat el Festival de Música de la Vila de Rialp, que enguany arriba a la seva 19a edició. Com és habitual, el festival es desenvoluparà de juliol a setembre, amb un total de dotze concerts que en conjunt ofereixen una proposta marcada per la varietat d’estils i per la música de casa nostra, tot plegat sota la direcció de Rialp Musical Associació, entitat que té com a objectiu impulsar cultura musical arreu del territori.

L'alcalde de Rialp, Josep Sabarich, que deixarà la presidència de l’associació el novembre vinent, ha demanat que s’impulsi “una llei de mecenatge” per tal d’afavorir activitats com el Festival de Rialp, del qual ha destacat que és “un fet social, cultural i turístic”.

Festival Rialp

Pel que fa a la programació, el concert que encetarà el Festival se celebrarà el 17 de juliol i anirà a càrrec del pianista Eudald Buch, que actuarà amb entrada gratuïta a l'Aula Magna de l'IEI. Tots els altres concerts se celebraran amb uns preus que oscil·laran entre els 15 i els 20 euros, tret del de cloenda, que també serà gratuït i que es farà a la Sala d’Actes de l’Edifici Germans Farrero, amb l’actuació de Josep Colom i la Banda del Peirot.

Orquestra Victoria de los Angeles

Les actuacions previstes són les de l’Orquestra Victoria de los Ángeles (3 d’agost) dirigida per Pedro Pardo; Mireia Farrés i Mercè Hervada (8), Arnau Tomàs (10), Valencia String Quartet (13), Toti Soler Quartet amb ‘Els dits de la música’ (15), Philarmonisches Camerata Berlín (16), Barcelona Guitar Trio & Dance (17), Clara Montes i José Luis Monton amb ‘Del alma a Lorca’ (24), Jordi Montáñez (31 d’agost), Patrícia Garcia Gil amb ‘Forte piano’ (7 de setembre) i la cloenda esmentada abans, prevista pel 26 de setembre. Tots aquests concerts es faran a l’església parroquial de Rialp tret del de cloenda i del que oferirà Jordi Montáñez, que se celebrarà al Prat dels Notaris.

Arnau Tomàs

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, ha remarcat el fet que un poble petit sigui capaç de tirar endavant el certamen, malgrat “els moments complicats” que han hagut de superar, i per això considera el festival com “el millor ambaixador de Rialp”, un criteri que ha compartit Miquel Àngel Cullerés, director territorial de Cultura, en dir que “la gent del sector valora el prestigi del festival”.

Valencia String 2

Podeu consultar la programació completa a: http://www.festivalrialp.com/ca/festival/.

Dotze concerts a la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp
Comentarios