ELECCIONS MUNICIPALS 28M - ALCALDIES ABANS D'ANAR A VOTAR

Salvador Tomàs: “Tenim llocs de treball, però ens falta habitatge que permeti viure aquí tot l’any”

Salvador Tomàs fa 18 anys que és alcalde de Lladorre. El 28 de maig es torna a presentar, ho fa amb Independents Pel Progrés - ERC Acord Municipal

Salvador Tomàs alcalde de Lladorre Foto Ajuntament 3
photo_camera Salvador Tomàs al seu despatx de l'alcaldia de Lladorre / Ajuntament de Lladorre

La llista que encapçales és l'única que es presenta a les pròximes eleccions. Com t'ho expliques?

A Lladorre hem crescut en població i en aquestes eleccions hem passat de 5 a 7 regidors. Hem confeccionat una llista molt àmplia i plural on hi són representats els diferents pobles del municipi. A més hem incorporat persones joves que aporten il·lusió i ganes de fer coses. Crec que la gent ens veu com una llista del poble i no pas d’un partit o altre i aquesta deu ser la raó per la qual no se n’ha presentat cap més.

Creus que no tenir competència pot desmotivar als veïns a l'hora d'anar a votar el 28 de maig?

Espero que no hi hagi desmotivació, al contrari. Anirem casa per casa per explicar-nos i motivar els veïns. Nosaltres som els primers que ens volem sentir secundats.

Tenim 30 persones treballant a l’estació de Tavascan i la majoria han d’anar a viure a fora.

Què t'ha portat a tornar-te a presentar?

M’ha motivat especialment el fet de ser beneficiaris de prop 1,5 milions d’euros dels Fons Next Generation per al projecte ‘Turisme esportiu d’alta muntanya 365 dies’. Es tracta de desestacionalitzar l’activitat turística, potenciant altres activitats com per exemple el senderisme. Desenvolupar aquest projecte comporta un esforç gran i he cregut que calia continuar a l’ajuntament.

Quina és la principal problemàtica que té Lladorre?

La falta d’habitatge és un problema important per al municipi. Hem crescut en població i ens falta habitatge per a la gent que vol viure aquí tot l’any. Tenim llocs de treball, però no tenim habitatge.

Digue'm tres actuacions concretes que tens previst realitzar durant el pròxim mandat?

Volem consolidar l’estació de muntanya de Tavascan perquè crea llocs de treball i genera activitat econòmica. També volem desenvolupar el projecte dels fons Next Generation perquè no només hi hagi turisme de temporada. Una tercera actuació consistirà en adquirir algun edifici per rehabilitar-lo i posar-lo a lloguer assequible per a habitatge permanent i no turístic. Tenim 30 persones treballant a l’estació de Tavascan i la majoria han d’anar a viure a fora.