CURSES PER MUNTANYA

La Rialp Matxicots presenta la seva 12ª edició amb les inscripcions pràcticament esgotades

Aquest any s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys i que en les seves set anteriors edicions s’havia realitzat en unes dates diferents a la cursa “gran”. 
1661949867796
photo_camera La Rialp Matxicots presenta la seva 12ª edició / rialpmatxicots.cat

Aquest dimecres s’ha presentat a l’Ajuntament de Rialp la 12ª Rialp Matxicots, amb la presència de Gerard Sabarich, alcalde de Rialp; Lourdes Ravetllat, representant territorial d’Esports de la Generalitat; i de Kiko Peris, director tècnic de la cursa. 

La presentació d’una nova edició d’aquest repte esportiu que també esdevé un projecte de difusió turística del municipi de Rialp i la comarca del Pallars Sobirà, deixant constància en totes i cadascuna de les activitats que s’organitzen l’estima, cura i preservació del medi per on es mou. 

Rialp Matxicots, passió pel trail d’alta muntanya. 

Aquesta edició comptarà amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 km i 4.500 m. de desnivell positiu; la Mitja de 21 km i 1.500 m. de desnivell positiu, i la modalitat no competitiva Caminada de 10 km. Aquest any s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys i que en les seves set anteriors edicions s’havia realitzat en unes dates diferents a la cursa “gran”. 

1661949867720
1661949867720

La Rialp Matxicots, organitzada per l’Ajuntament de Rialp amb el suport de multitud de col·laboradors i un gran nombre de voluntaris tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 17 i 18 de setembre de 2022. Com ja és habitual, l’epicentre de la cursa serà Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua. 

Després d’una 11ª edició el passat setembre de 2021 on la climatologia va a posar a prova l’organització i els participants es presenta una nova edició amb l’objectiu de seguir sent una de les curses més estimades a Catalunya, tal i com ho corrobora el fet de ser escollida Millor Ultra Trail de Catalunya de 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya. Reconeixement que només fa engreixar el palmarés com a cursa que ha anat assolint durant la seva història gràcies al tracte al corredor d’un poble i vall volcats al 200% amb la cursa. 

Edició 2022 

NOVETATS 

- Nova distancia Trail de 50km i 4.500 metres de desnivell positiu. 

- Realització en dissabte de les 3 distàncies: Trail, Mitja i Caminada. 

- Integració a l’esdeveniment de la Rialp Matxixics, per participants de 3 a 16 anys i que es realitzarà en diumenge. 

- Nova categoria Master pels participants majors de 50 anys. 

- Programació d’activitats paral·leles per donar a conèixer el territori, patrimoni, així com les activitats econòmiques i turístiques de la Vall d’Àssua.. 

Programa Rialp Matxicots 2022 (1)

Per una banda, el dissabte dia 17 de setembre tindrà lloc la prova reina d’aquest 2022, la Trail de 50 km i 4.500m positius on s’assoleixen quatre cims de la Vall d’Assua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’alçada (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató de 21 km i 1.500m positius, amb un recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d'Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 m. d’alçada. Finalment, el mateix dissabte es durà a terme la modalitat no competitiva Caminada d’10 km i 700m positius. 

El diumenge 18 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva VIII edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràcter solidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà. 

Matxixics2022

Durant tot cap de setmana, i obert a tots els participants i acompanyants,s’ha dissenyat un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca: concerts, activitats d’aventura, visites a les esglésies romàniques de la Vall d’Àssua, visites a formatgeries, tast de vins i formatges, activitats infantils,... 

Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics i/o família on tothom tindrà cabuda. 

La Rialp Matxicots serà qualificadora a l’índex UTMB, un dels requisit per a participar en la prova reina del trail mundial que es celebra cada any a Chamonix. 

Aquest any s’esperen gairebé 1.000 participants entre totes les disciplines del cap de setmana, que suposarà quasi un ple absolut, i que juntament amb els seus acompanyants reuniran a Rialp més de 3.000 persones durant el cap de setmana, el que suposarà, un any més un gran impacte econòmic, social i de difusió per al municipi i la comarca. 

Per a qualsevol aclariment, podeu enviar un correu electrònic a: 

[email protected] 

Podeu seguir la Rialp Matxicots a través de les xarxes socials amb l’etiqueta (hashtag): #matxicots2022 

comentaris