MUNICIPIS

Raimon Monterde deixa l'alcaldia de Sort per "motius personals i professionals"

El primer edil continuarà formant part de l'agrupació d'electors Som Poble
El cap de llista de Som Poble, Raimon Monterde. imatge del 28 de maig del 2019. (horitzontal)
photo_camera Raimon Monterde, el maig del 2019, a l'Estadi de Piragüisme de Sort /Marta Lluvich

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha anunciat aquest dimarts que deixarà el seu càrrec per "motius personals i professionals" després d'haver-lo ocupat durant gairebé sis anys. La decisió l'ha fet pública a través d'una carta difosa per les xarxes socials, en la qual ha volgut agrair el suport rebut per part de la població i de tots els regidors que conformen el consistori. Així, ha explicat que la seva intenció és "apartar-se de la primera línia" i continuar aportant el seu punt de vista des de la "cua" des la candidatura d'agrupació d'electors Som Poble. A més, ha assegurat que "els que es queden sabran culminar amb destresa i esforç" el projecte municipal que s'havia començat a posar en marxa aquesta legislatura.

Pla mig de l'alcalde de Sort, Raimon Monterde que ha presentat la renúncia al càrrec el 4 de maig del 2021, acompanyat de Baldo Farré, qui exercirà d'alcalde en funcions, fins el nomenament del nou alcalde. (Foto. Raimon Monterde acompanyat de Baldo Farré davant l'Ajuntament de Sort / Marta Lluvich)

A la carta, Monterde ha dit que ha estat un plaer poder participar en un "projecte engrescador", tant a escala municipal com comarcal i de país. També s'ha referit a la situació sanitària actual, tot afirmant que la pandèmia "ha agitat de forma brusca i desprevinguda la nostra societat". A més, s'ha mostrat convençut que la situació política i social dels darrers anys ha contribuït a "sacsejar alguna consciència". Finalment, ha explicat que renuncia a l'alcaldia per "pensar en projectes més personals" i en la seva família i persones del seu entorn.

Per la seva banda, des de Som Poble han agraït la tasca de Monterde i han anunciat en un comunicat que els dos regidors de JxCat s'incorporaran a l'equip de govern per "afrontar aquests dos anys que resten de mandat". Des de la formació han recordat que ja van obtenir el seu suport en la investidura i que durant aquesta legislatura "hi ha hagut un treball de col·laboració i coordinació entre els dos grups polítics".