MEDI AMBIENT

El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestionarà el planter de Gerri i serà un lloc divulgatiu de varietats locals

Després d’un acord a tres bandes amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana, el viver serà un lloc educatiu i de divulgació de les varietats locals.
Planter de Gerri
photo_camera El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestionarà el Planter de Gerri / @BaixPallars

El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestionarà i farà el manteniment del planter de Gerri de la Sal després d’un acord a tres bandes amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana. El viver serà un lloc educatiu i de divulgació de les varietats locals.

Planter de Gerri 2

El Planter de Gerri es troba ubicat al nucli de Gerri de la Sal, al terme municipal del Baix Pallars (Pallars Sobirà). El Planter, antigament anomenat “El Vivero”, va ser creat en motiu d’una correcció hidrològico-forestal per a la producció de les plantes que servirien per repoblar els boscos malmesos, que antigament s’usaven per extreure diferents recursos, com ara la llenya, el carbó i la fusta que es mantingué fins els anys 90. L’any 2006, Forestal Catalana, l’Ajuntament de Baix Pallars i l’Associació ambientalista del Pallars Sobirà Lo Pi Negre, ivan naugurar de nou el Planter de Gerri com a Àrea d’Interpretació dels Espais Naturals de les Serres Prepirinenques Pallareses amb l’objectiu de recuperar el patrimoni cultural i social, alhora que s’aconseguia un espai d’ús educatiu.