25.05.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Àngels Ponsa anuncia que la biblioteca de Sort tindrà un Pla de lectura comarcal

La consellera de Cultura confia que la candidatura dels raiers a patrimoni de la UNESCO es presenti el 2021
 
Pla mig de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a l'Ajuntament de Sort signant el llibre d'honor, acompanyada de l'alcalde de la localitat, Raimon Monterde. Imatge del 24 de setembre del 2020. (Horitzontal)
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde /Marta Lluvich
Àngels Ponsa anuncia que la biblioteca de Sort tindrà un Pla de lectura comarcal

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, confia que la candidatura dels raiers de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell) a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO es pugui lliurar durant el març de 2021. D'aquesta manera, la Comissió intergovernamental la podria avaluar i seguir el seu tràmit final l'any 2022. Ponsa ho ha dit al Pallars Sobirà, on ha visitat les obres de la futura biblioteca comarcal de Sort, que espera que "aviat sigui una realitat" tot i que encara falten recursos per acabar la segona fase d'obres. Ha afegit que paral·lelament s'està creant un Pla de lectura comarcal a partir d'una fórmula que ja s'ha utilitzat a les Garrigues.

El dossier de la candidatura dels raiers per ser declarats Patrimoni Immaterial de la Unesco es lliurarà, previsiblement, durant la primavera de 2021, amb l'objectiu que el comitè d'experts de la Comissió Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el pugui avaluar i que la qüestió segueixi el seu tràmit final l'any 2022.

La consellera ha recordat que la candidatura és de caràcter internacional i està promoguda per l'Associació Internacional de Raiers, creada l'any 1989 sota la tutela del Departament de Cultura. L'opció d'aquesta activitat a ser declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco està encapçalada per Polònia, que actualment lidera el projecte per qüestions d'estratègia.

Biblioteca comarcal de Sort

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, han visitat les obres de construcció de la Biblioteca Pública de Sort. La capital del Pallars Sobirà és l'única capital de comarca que no compleix amb el Mapa de Lectura Pública de Catalunya perquè no disposa d'una biblioteca d'abast comarcal. Aquest "greuge comparatiu" acabarà amb l'entrada en funcionament del nou equipament que s'està construint a Sort.

Pla general de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visitant les obres de la futura biblioteca comarcal del Pallars Sobirà, acompanyada dels encarregats de l'obra i l'alcalde de Sort, Raimon Monterde. Imatge del 24 de setembre del 2020. (Horitzontal)
(Foto: La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visitant les obres de la futura biblioteca comarcal del Pallars Sobirà, amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde/Marta Lluvich)

Ara, s'estan fent les obres de la primera fase sobre l'estructura situada als peus del castell, aixecada fa dotze anys quan es va aturar el projecte. La consellera ha dit que confia acabar aquestes primeres obres i tirar endavant la segona i darrera fase amb la complicitat de l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Àngels Ponsa anuncia que la biblioteca de Sort tindrà un Pla de lectura comarcal
Comentarios