03.10.2022 |
Viure als Pirineus

MICOLOGIA

Organitzen les primeres jornades Micològiques i Gastronòmiques a les Valls de Cardós

'Moixarró al Sarró' tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juny, organitzades pel Parc Natural de l'Alt Pirineu i els ajuntaments de les Valls del Cardós
Vall de Cardós
Vista general de la Vall de Cardós / ajuntament Vall de Cardós
Organitzen les primeres jornades Micològiques i Gastronòmiques a les Valls de Cardós

El Parc Natural de l'Alt Pirineu i els ajuntaments de les Valls del Cardós, organitzen les primeres jornades Micològiques i Gastronòmiques 'Moixarró al Sarró', que tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de juny.

L’objectiu de les jornades és aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa i, al mateix temps, promocionar i difondre els seus usos culinaris.

El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan J. Monton de la Societat Catalana de Micologia. També intervindran l’historiador i pagès, Xavier Català, i el guia intèrpret del Parc Natural de l’Alt Pirineu i membre del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Francesc Rodriguez. Per assistir a les xerrades, caldrà inscriure’s prèviament.

Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recolecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars.

Moixarró al Sarró

Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recolecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars. 

El programa complet d’activitats es pot consultar en aquest enllaç

I en el següent enllaç vas directament als establiments participants: https://ja.cat/tapesbolets 

Parc Natural de l'Alt Pirineu

L'Ajuntament de Vall de Cardós està situat a la capçalera del municipi, Ribera de Cardós. Des d'allà s'administra tot el territori municipal, que abraça els pobles de Ribera de Cardós, Ainet de Cardós, Surri, Anàs, Estaon, Bonestarre, Cassibrós i Lladrós.

L'Ajuntament de la Vall de Cardós està situat en un edifici de línies senzilles a l'entrada del poble de Ribera de Cardós, uns dels nuclis de població que formen part del terme. Des del consistori s'administra el territori i es gestionen els interessos que afecten els veïns i veïnes de la vall.

Església de Santa Maria de Ribera de Cardós

(Foto: Església romànica de Santa Maria a Ribera de Cardós) 

Un dels principals atractius del terme municipal és el paisatge d'alta muntanya i els encantadors poblets tradicionals pirinencs. El terme pren el nom sencer de la vall pirinenca a la qual dona entrada, a través d'un estret pas del riu Noguera de Cardós.

Bona part del terme es troba inclòs en el Parc Natural de l'Alt Pirineu i ofereix belles estampes d'un aïllament acusat, com la zona del circ de Campirme, amb els llacs, o tot el Vallat d'Estaon. El riu Noguera de Cardós és la columna vertebral del municipi.

El romànic ha deixat a Ribera de Cardós, cap del municipi, un bell exemple en l'església de Santa Maria, així com el majestuós pont de Cassibrós.

Organitzen les primeres jornades Micològiques i Gastronòmiques a les Valls de Cardós
Comentarios