MUNICIPIS

Baldo Farré (Som Poble) serà el nou alcalde de Sort

Els dos regidors de Junts s'incorporaran a l'equip de govern municipal
Pla mig del futur alcalde de Sort, Baldo Barré (centre), amb la regidora de Junts, Imma Gallardo. Acompanyats dels regidors Pere Bascones i Martí Humet. Imatge del 25 de maig del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Baldo Farré (centre), amb la regidora de Junts, Imma Gallardo / Marta Lluvich

Baldo Farré (Som Poble), fins ara primer tinent alcalde de Sort, passarà a ser el nou alcalde en substitució de Raimon Monterde, que va deixar el càrrec per "motius personals i professionals" fa tot just dues setmanes. Farré serà investit aquest dilluns durant el transcurs d'una sessió plenària. Fins ara Som Poble governava amb minoria a l'Ajuntament de Sort. Amb Junts van segellar un acord d'investidura i ara, dos anys després, han arribat a un acord de govern. Els dos regidors de Junts, Imma Gallardo i Josep Rabassa, s'incorporaran a l'equip de Govern. Pere Bascones entrarà com a regidor de Som Poble, en deixar una plaça vacant la marxa de l'alcalde Raimon Monterde.

Farré ha insistit en el fet que a partir d'ara seran un equip de set persones (5 Som Poble i 2 Junts) que treballaran pel bé del municipi. Per Farré l'acord entre les dues formacions s'ha fet sota una "lògica pragmàtica i estratègica" i no partidista.

Tot i ser Raimon Monterde l'alcalde fins ara, la persona que tenia dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Sort era el primer tinent alcalde Baldo Farré. Per tant, com ha explicat Farré era ell el "relleu natural" a l'alcalde sortint. Farré ha dit que assumirà el càrrec amb "responsabilitat, compromís i il·lusió".

Imma Gallardo, passarà a ser la segona tinent alcalde i s'encarregarà de les regidories de Salut, Educació i Benestar Social. El segon regidor de Junts s'encarregarà de Promoció Econòmica i Comerç. Gallardo s'ha marcat com a repte que Sort recuperi el paper de "capital de comarca".

Gallardo ha explicat que per "responsabilitat" van arribar a un acord d'investidura. Des d'aleshores, tot i no formar part de l'equip de govern, les dues formacions han anat treballant en diferents temes i per tant, l'acord de govern "ha arribat de forma natural", ha sentenciat Gallardo.

Més a Pallars Sobirà