MUNICIPIS

Baldo Farré (Som Poble) ha estat elegit nou alcalde de Sort

Els dos regidors de Junts, Imma Gallardo i Josep Rabassa, s'han incorporat a l'equip de Govern.
Baldo Farré nou govern Sort
photo_camera L'alcalde de Sort, Baldo Farré, amb el nou equip de govern / @immagallardo

Baldo Farré (Som Poble), fins ara primer tinent alcalde de Sort, ha estat elegit nou alcalde de Sort, en substitució de Raimon Monterde, que va deixar el càrrec per "motius personals i professionals" fa tot just dues setmanes. Farré ha estat investit aquest dilluns durant el transcurs d'una sessió plenària. Fins ara Som Poble governava amb minoria a l'Ajuntament de Sort. Amb Junts van segellar un acord d'investidura i ara, dos anys després, han arribat a un acord de govern. Els dos regidors de Junts, Imma Gallardo i Josep Rabassa, s'han incorporat a l'equip de Govern. Pere Bascones ha entrat com a regidor de Som Poble, en deixar una plaça vacant la marxa de l'alcalde Raimon Monterde.

Ajuntament de Sort(Foto: Edifici de l'Ajuntament de Sort / FS)

Farré ha insistit en el fet que a partir d'ara seran un equip de set persones (5 Som Poble i 2 Junts) que treballaran pel bé del municipi. Per Farré l'acord entre les dues formacions s'ha fet sota una "lògica pragmàtica i estratègica" i no partidista.Tot i ser Raimon Monterde l'alcalde fins ara, la persona que tenia dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Sort era el primer tinent alcalde Baldo Farré. Per tant, com ha explicat Farré era ell el "relleu natural" a l'alcalde sortint. Farré ha dit que assumieix el càrrec amb "responsabilitat, compromís i il·lusió". Imma Gallardo, passa a ser la segona tinent alcalde i s'encarregarà de les regidories de Salut, Educació i Benestar Social. El segon regidor de Junts s'encarregarà de Promoció Econòmica i Comerç.

Imma Gallardo s'ha marcat com a repte que Sort recuperi el paper de "capital de comarca". Gallardo ha explicat que per "responsabilitat" van arribar a un acord d'investidura. Des d'aleshores, tot i no formar part de l'equip de govern, les dues formacions han anat treballant en diferents temes i per tant, l'acord de govern "ha arribat de forma natural", ha sentenciat Gallardo.

Més a Pallars Sobirà