MEDI AMBIENT

Denuncien dos persones per fer fotos al gall fer al Parc Natural de l'Alt Pirineu sense tenir autorització

Els Agents Rurals recorden que l'animal està en època de reproducció i que l'activitat pot pertorbar-los
Pla curt on es pot veure part del material fotogràfic intervingut pels Agents Rurals a les dos persones denunciades per fer fotos al gall fer al Parc Natural de l'Alt Pirineu, el 26 de maig de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Material fotogràfic intervingut pels Agents Rurals a les persones denunciades /Agents Rurals

Agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme han denunciat dues persones, una d'elles reincident, per fer activitats fotogràfiques en zona i època de reproducció del gall fer dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu sense tenir-ne cap autorització. Els Agents Rurals recorden que el gall fer ha patit una forta regressió els darrers anys i que aquesta activitat pot pertorbar-los en un moment molt crític. Per això es tracta d'un fet que pot ser constitutiu d'una infracció de la Llei de protecció de la Biodiversitat amb sancions que poden anar dels 3.000 als 200.000 euros. El fet que el gall fer habiti en zones remotes facilita que algunes persones intentin aconseguir els seus objectius.

Les xarxes socials fan d'efecte crida i això ocasiona més molèsties cap a aquesta i altres espècies en perill d'extinció a Catalunya.