Artesania alimentària

Neix una formatgeria, dedicada a l'elaboració artesana de tupí, a Boldís Sobirà

Casa Nicolau és una de les 14 cases que formen el poble, ara veïnat de Lladorre, de Boldís Sobirà. 
formatgers
photo_camera formatgers
L’any 1963 la família Punsola va decidir tancar la casa i anar a guanyar-se la vida al Maresme. Allà va nèixer en Ramon que amb la Pilar, acaben d’obrir l'única formatgeria dedicada només a l’elaboració artesana de tupí a partir de formatges sencers i no de sobres, del Pirineu.
 
La trajectòria professional de la família ha passat pel tèxtil, per l’hostaleria i ja a l’any 2017 a Mataró, van començar a fer  formatge de tupí i a vendre’l a fires i en mercats gastronòmics, i vàren arribar a ser proveïdors de coneguts cuiners catalans.
formatges
Els formatges Tupí del Segle XXI
La pandèmia va estroncar la primera part del projecte i amb un cop de cap amb els fills, ja amb vida pròpia, vàren decidir tancar l’etapa del Maresme, endreçant, fent un obrador amb botiga i vivint a la casa pairal. Després de 2 anys de feina i paperassa ho han aconseguit.
 
A la seva tornada al mercat, el tupí Nicolau artesà ha estat ben rebut en les diferents fires i mercats de Nadal on ha participat. Ara comença de veritat, al Pirineu, la segona etapa del seu projecte gastronòmic amb l'objectiu de treballar per viure i esperant que qualsevol dia, algun dels seus tres fills, els hi agafi el relleu.
 
Per a comandes i visites: Casa Nicolau. Tel. 627 998 905. Email: [email protected]

comentaris