ESTACIONS DE MUNTANYA

L'estació de Tavascan demana més suport per seguir en funcionament després d'haver de tancar per falta de neu

Els gestors del complex d'esquí asseguren que aquesta situació suposa "un dany irreparable" per aquest hivern
Tavascan estació Marta Lluvich
photo_camera Un grup d'excursionistes fent una sortida d'esquí de muntanya a Tavascan / Marta Lluvich

La manca de neu d'aquesta temporada ha obligat a tancar l'estació d'esquí de Tavascan, situada al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà), durant les festes de Nadal i Reis. Aquest període, sumat al del pont de la Puríssima, suposa més de la meitat de la facturació de tota la temporada, segons han indicat els gestors de l'estació en un comunicat. D'aquesta manera, han assegurat, que haver estat tancats "implica un dany irreparable de cara a aquest hivern 2022-23". Així, han lamentat que s'han quedat "molt a prop d'obrir, ja que el gruix era pràcticament el necessari" i han indicat que "amb molt poca producció de neu" hagués estat possible. Per aquest motiu, demanen més suport a les administracions per poder seguir en funcionament.

Des de l'estació han assenyalat que la zona de debutants, l'única on hi ha canons de neu, va estar en funcionament. Per ells, el fet de no poder obrir fa que més del 60% de la plantilla necessària per fer funcionar el complex segueixi sense estar contractada, agreujant la situació de precarietat dels treballadors de la temporada. També han indicat que, en cas de poder-ho fer durant aquest mes de gener, la durada del contracte seria massa curta per una feina de temporada.

Tavascan és l'única estació d'esquí alpí de gestió municipal i el seu pressupost surt dels comptes anuals de l'Ajuntament de Lladorre. Això fa que, segons han expressat al comunicat, sigui "impossible invertir en neu produïda", així com optar a les subvencions que la Generalitat dona a les estacions privades per a aquesta finalitat, fet que, segons asseguren, la deixa en una situació molt complicada per garantir la seva continuïtat.

comentaris