09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Un os bru es passeja per la muntanya de Tor i és gravat amb un mòbil des d'Andorra

El naturalista andorrà Sergi Gastó va gravar fa uns dies un exemplar al terme de Tor al Pallars Sobirà, a 400 metres de territori andorrà
Os bru prop d'Andorra
El naturalista Sergi Gastó va enregistrar les imatges de l'ós al límit entre Andorra i Catalunya / Sergi Gastó
Un os bru es passeja per la muntanya de Tor i és gravat amb un mòbil des d'Andorra

El naturalista andorrà Sergi Gastó va gravar fa uns dies un exemplar d'os bru, a la muntanya de Tor, al terme municipal d'Alins (Pallars Sobirà), a 400 metres del territori andorrà. El cap del cos de banders d'Andorra, Ferran Teixidó, va explicar ahir que l’os va ser gravat des del pic de Santfonts a la parròquia de la Massana passejant per territori català a uns 400 metres d’Andorra, i que l'exemplar “està ben controlat”. Teixidó va afirmar que “es tracta d’un animal jove i que amb tota seguretat estava buscant carn i pretenia caçar algun mufló”.

Ós bru prop d'Andorra bis

No obstant això, el cap dels banders va dir que no se’ls havia de molestar. El cap dels banders andorrans va afirmar que “estem en una xarxa i en contacte constant amb els Agents Rurals catalans”, i va explicar que “per tal de controlar els animals el que fem és impregnar uns cablejats amb un atraient i llavors en passar-hi l’os podem recollir restes de pèl o excrements. És molt important analitzar la genètica per saber el seu comportament: si és un depredador o és més tranquil, perquè tots tenen un comportament diferent”.

Un os bru es passeja per la muntanya de Tor i és gravat amb un mòbil des d'Andorra
Comentarios