TROBADA TRANSFRONTERERA

Trobada transfronterera simbòlica al port de Tavascan

Tavascan fa anys que manté contactes comuns amb la població fronterera d’Ustou, situada a la regió del Migdia-Pirineus
Trobada simbòlica a Tavascan
photo_camera Participants a la trobada aquest diumenge al port de Tavascan/PNAP

Una trentena de persones de l'Ariege i el Pallars s'han retrobat a nivell simbòlic, aquest diumenge, al port de Tavascan. Malgrat les limitacions com a conseqüència de la pandèmia, han volgut aplegar-se de manera testimonal per celebrar la trobada anual i l'amistat transfronterera entre el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc naturel Pyrénées Ariégeoises. L'organització desitja "que l'any vinent es normalitzi la situació i siguem molt més".

Trobada simbòlica a Tavascan bis

La Trobada transfronterera al port de Tavascan té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en aquest part del port on limiten els territoris català i francès. Tavascan fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera francesa d’Ustou, situada a la regió del Migdia-Pirineus, al departament de l’Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.

La Trobada es fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i el d’Ustou i del Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.