MónNatura Pirineus posa en marxa una aplicació digital d'autoguiatge per l'equipament

Aquesta nova tecnologia de beacons que ja utilitzen grans empreses, aeroports i museus d'arreu del món, pretén millorar la experiència del visitants

foto_3242112
photo_camera Imatge exterior de l'edifici de MónNatura Pirineus, al Pallars Sobirà.

El centre de natura MónNatura Pirineus, a les Planes de Son (Pallars Sobirà), posa en marxa l'aplicació digital, que permetrà un autoguiatge dinàmic per l'equipament, i en format tàctil que és apte per a tots els públics. Amb l'aplicació d'aquesta nova tecnologia de beacons es podrà obtenir informació dels espais interiors i exteriors d'una manera ràpida i amb grans continguts, que es podrà trobar en diferents formats de text, vídeo i àudio. També s'han instal·lat aquests dispositius en el centre de fauna i espais exteriors com l'observatori astronòmic i espais naturals propers. D'aquesta manera, MónNatura Pirineus aposta per aquesta eina digital que ja utilitzen grans empreses, aeroports i museus d'arreu del món, per facilitar la informació d'una manera personalitzada i útil, i on es pretén millorar la experiència del visitants.

Els beacons o balises són petits dispositius inalàmbrics, mitjançant la tecnologia bluetooth en el dispositiu mòbil i tauletes que, fins a una distancia de 50 metres, permeten la connexió d'espais físics amb els usuaris. Els 35 beacons de MónNatura seran complementats per 'geofencings' en 16 punts distribuïts per diferents zones de proximitat.

Només cal que l'usuari descarregui una aplicació, prèviament, per a què el beacon i el mòbil es connectin simultàniament, permetent d'aquesta manera una visita per l'equipament, en el seu interior i exterior. 

Aquesta tecnologia permetrà, per una banda millorar la experiència en la visita al centre de natura, i per altra, al centre realitzar enquestes dels seus visitants en temps real durant la seva estància, realitzar valoracions sobre els espais més visitats de MónNatura Pirineus i obtenir informació dels seus usuaris en funció de la seva nacionalitat, entre d'altres.

Aprofitant aquesta novetat, el centre inaugurarà l'exposició temporal 'Glaceres, efectes del canvi climàtic' a càrrec de Jordi Camins, que tindrà lloc fins al 19 de setembre de 2017. L'exposició quedarà integrada en la ruta recomanada de l'equipament, gràcies a aquesta tecnologia beacons.

comentaris
Més a Pallars Sobirà