EDUCACIÓ AMBIENTAL

Més de 450 alumnes del Pallars Sobirà han participat en la neteja dels seus rius

L'activitat ha estat organitzada per l'Associació Esportiva Pallars en el projecte 'Iniciativa rius'.

 

Escoles neteja rius Pallars
photo_camera Alumnes pallaresos han participat en la neteja dels rius / aepallars

Aquest dimarts, més de 450 nens i nenes de tots els Col·legis del Pallars Sobirà (Sort, Rialp, Llavorsí, Esterri, Tírvia i Ribera de Cardós) han participat en la neteja dels seus rius dins projecte 'Iniciativa rius'. L'activitat ha estat organitzada per l'Associació Esportiva Pallars. Els alumnes pallaresos han recollit brossa i també s’ha realitzat un treball de camp.

Escoles neteja rius Pallars 2(Foto: AEPallars)

La Iniciativa Rius ha programat aquest any la netaja d'uns 65 quilòmetres de lleres de rius i unes 10 hectàrees de boscos del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Les actuacions es duran a terme tots els dissabtes d'octubre a partir del dia 9. L'edició passada va reunir uns 130 voluntaris i un centenar d'infants van recollir 5.500 quilos de deixalles del costat dels rius pallaresos. Enguany, els promotors confien arribar als 400 voluntaris i 450 infants. El projecte pretén conscienciar també els més petits sobre la defensa del medi natural. D'aquesta manera, reunirà tots els centres escolars del Pallars Sobirà. La Iniciativa Rius compta amb un pressupost pròxim als 22.000 euros.

Treball de camp a les escoles

Els alumnes pallaresos han fet un treball de camp per conèixer la tipologia de les restes que es recullen. Durant aquesta setmana, es realitzaran a les aules tallers i explicacions sobre com s'ha d'efectuar la recollida selectiva.

Escoles neteja rius Pallars 3
(Foto: AEPallars)

Aquesta nova edició compta també amb el suport de l'Associació Loser Surfers i la Mountain Calling. Les accions de la Mountain Calling se centraran a les estacions d'esquí de Port Ainé i d'Espot, a les muntanyes que són les capçaleres de rius i que reben un pes molt significatiu de turistes,

El dijous, 21 d'octubre, estudiants i professors dels instituts de la comarca, juntament amb el servei de manteniment del Parc Natural de l'Alt Pirineu i personal tècnic i voluntari de l'AEPallars faran una intervenció de neteja a diversos punts dels rius Escrita, Santa Anna i Pietat.

Més a Pallars Sobirà