26.06.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Més de 200 voluntaris han participat a Sort a la recollida de deixalles del Noguera Pallaresa

IniciativaRius és un projecte que neix amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Deixalles Noguera Pallaresa
Part de les deixalles recollides aquest dissabte a la Noguera Pallaresa /PNAP
Més de 200 voluntaris han participat a Sort a la recollida de deixalles del Noguera Pallaresa

Els dies 20, 22, 24 i 31 d’octubre, emmarcades en el projecte mediambiental d’Iniciativa Rius, l’Associació Esportiva Pallars amb el suport i ajut FEADER del Parc Natural de l'Alt Pirineu, estan portant a terme una recollida de deixalles amb més de 200 voluntaris i voluntàries a diversos rius del Pallars Sobirà. L'acció ha comptat també amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort.

Iniciativa Rius

Els rius del Pallars Sobirà són un recurs molt important a la comarca pels sectors esportius, turístic, de la pesca continental, hidroelèctric i agrícola (regadiu i prats de dall), i alhora, junt amb els seus boscos de ribera, són hàbitats molt importants d’interès comunitari per la UE, amb presència d’espècies amenaçades com la llúdriga i l’almesquera. Malauradament aquest important entorn no ha sigut compensat com es mereix, i sovint la ciutadania hem tractat els rius com abocadors de runes i deixalles.

IniciativaRius és un projecte que neix amb el suport i un ajut del Parc Natural de l'Alt Pirineu i pretén prolongar aquesta empenta al llarg del temps amb el suport de tots els estaments institucionals i particulars de dins i fora del territori. D’aquesta manera asseguraren la continuïtat de les accions periòdiques en els nostres rius, fins que la conscienciació social en defensa i protecció del medi, faci innecessària la nostra feina i ens empenyi a l’extinció.

Deixalles Noguera Pallaresa bis

(Foto: Tret de sortida, aquest dissabte a Sort, de la jornada de voluntariat per a la recollida selectiva de deixalles del Noguera Pallaresa/ PNAP)

A l’AE Pallars porten més de 50 anys cuidant dels nostres rius amb una conscienciació mediambiental a través de l’esport, i també any rere any, col·laboren i participen en accions de neteja del Noguera Pallaresa.

Deixalles Noguera Pallaresa tris

Més de 200 voluntaris han participat a Sort a la recollida de deixalles del Noguera Pallaresa
Comentarios