28.05.2022 |
Viure als Pirineus

PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU

Voluntaris fan manteniment de les marques del camí GR11 de la Molinassa fins a la portella de Baiau

La Vall Ferrera és un territori extraordinari i porta d'accés a la Pica d'Estats.
Marques GR
Un grup de voluntaris fent el manteniment de les marques de seguiment del camí GR11/PNAP
Voluntaris fan manteniment de les marques del camí GR11 de la Molinassa fins a la portella de Baiau

Un grup de voluntaris del CE Pica d'Estats i veïns i veïnes del poble d'Àreu, estan duent a terme aquests dies, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, el manteniment de les marques de seguiment del camí GR11 de la Molinassa fins a la portella de Baiau, connectant amb el Parc Natural Valls del Comapedrosa.

Marques GR bis

La Vall Ferrera és un territori extraordinari i porta d'accés a la Pica d'Estats. Hi podem trobar rutes a diversos cims que ens ofereixen excel·lents jornades de muntanya. Per la Vall Ferrera també hi passa el GR11 i si el seguiu  podeu fer amb facilitat el Pic de Baiau, des d'on tindreu bones vistes cap a Catalunya i Andorra, a banda de visitar els magnífics Estanys de Baiau.

Una ruta interessant

Sortim del pàrquing de la Molinassa en direcció al Pla de Boet (a la foto), on trobareu un panell informatiu sobre la importància històrica i econòmica d'aquest espai de la Vall Ferrera. El camí que seguim està indicat amb les marques roig-i-blanques del GR11 i també anirem trobant algun cartell indicador. Ens dirigirem cap al refugi de Baiau, a unes dos hores i mitja del Pla de Boet. El camí s'inicia travessant trams boscosos sovint a tocar del barranc, per la qual cosa trobarem aigua al llarg de gairebé tota la ruta. De camí al refugi ja podem veure alguns dels cims de la zona, com el Pic de Norís o la Pica Roia, amb l'aresta que porta directa al cim.

Marques GR tris

Després d'unes dos hores i mitja d'haver iniciat la marxa, arribem als estanys de Baiau i just damunt seu trobarem el refugi lliure de Baiau (2517 m.), sovint força ple a l'estiu ja que està a tocar del GR11 i és un lloc ideal per fer-hi nit. Des del refugi baixem de nou cap als estanys de Baiau, i després de vorejar l'estany gran iniciarem el tram més dur de l'ascensió, la pujada cap a la Portella de Baiau. El camí remunta una tartera força descomposta. Acabada la tartera, arribem a la Portella de Baiau, des d'on fàcilment assolirem el cim del Pic de Baiau en unes quatre hores després d'haver sortit del cotxe.

Des del cim vistes espectaculars. Davant nostre, el Pic de Comapedrosa, que amb 2942 metres és el sostre d'Andorra. Cap a l'altra banda, els estanys de Baiau, i a la dreta de la foto podeu veure tota la vall que hem remuntat fins al cim. El cim més alt és el Monteixo (amb la gelera de l'Aneto darrere seu), a la dreta el Norís i en primer pla el Pic de Gerri. I la reina de la Vall Ferrera, la Pica d'Estats, flanquejada pel Sotllo i el Montcalm. Un cop fetes les fotos corresponents, tornem cap al pàrquing seguint l'itinerari de pujada, cosa que ens portarà unes tres hores de camí.

Voluntaris fan manteniment de les marques del camí GR11 de la Molinassa fins a la portella de Baiau
Comentarios