16.08.2022 |
Viure als Pirineus

RESCATS DE MUNTANYA

Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats

Eren a tocar del refugi de Baborte. El dispositiu de recerca de Bombers i Mossos els ha baixat fins al Pont de la Farga, on havien estacionat el cotxe.
Rescat Bombers GRAE Pica d'Estats arxiu
Un rescat dels Bombers GRAE a la Pica d'Estats /bombers.cat
Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats

Els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats han estat trobat sans i estalvis. El dispositiu de recerca format per Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra ha localitzat la parella aquest diumenge al migdia a tocar del refugi de Baborte i els ha baixat fins al pàrquing del Pont de la Farga a Alins (Pallars Sobirà), on havien estacionat el cotxe. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de la desaparició ahir dissabte a les 18.01 hores. Una persona va alertar que un parell d'amics, un home de 41 anys i una dona de 40, havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac a la zona de la Pica d'Estats i que ja haurien d'haver tornat a casa seva, a Lleida. No aconseguia contactar amb ells per telèfon.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el vehicle a l'aparcament del Pont de la Farga. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va iniciar llavors la recerca fent la ruta a peu fins al refugi Vallferrera per la pista principal, que estava totalment gelada. Un cop allà van comprovar que la parella no hi era i les persones que hi havia allotjades tampoc els havien vist. Un binomi del GRAE, mentrestant, va fer guàrdia a tocar del cotxe de la parella, per si apareixien. Després de confirmar que no eren al refugi, es va interrompre la recerca, que s'ha reprès aquest diumenge al matí.

Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats
Comentarios