RESCATS DE MUNTANYA

Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats

Eren a tocar del refugi de Baborte. El dispositiu de recerca de Bombers i Mossos els ha baixat fins al Pont de la Farga, on havien estacionat el cotxe.
Rescat Bombers GRAE Pica d'Estats arxiu
photo_camera Un rescat dels Bombers GRAE a la Pica d'Estats /bombers.cat

Els dos excursionistes perduts a la Pica d'Estats han estat trobat sans i estalvis. El dispositiu de recerca format per Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra ha localitzat la parella aquest diumenge al migdia a tocar del refugi de Baborte i els ha baixat fins al pàrquing del Pont de la Farga a Alins (Pallars Sobirà), on havien estacionat el cotxe. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de la desaparició ahir dissabte a les 18.01 hores. Una persona va alertar que un parell d'amics, un home de 41 anys i una dona de 40, havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac a la zona de la Pica d'Estats i que ja haurien d'haver tornat a casa seva, a Lleida. No aconseguia contactar amb ells per telèfon.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el vehicle a l'aparcament del Pont de la Farga. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers va iniciar llavors la recerca fent la ruta a peu fins al refugi Vallferrera per la pista principal, que estava totalment gelada. Un cop allà van comprovar que la parella no hi era i les persones que hi havia allotjades tampoc els havien vist. Un binomi del GRAE, mentrestant, va fer guàrdia a tocar del cotxe de la parella, per si apareixien. Després de confirmar que no eren al refugi, es va interrompre la recerca, que s'ha reprès aquest diumenge al matí.