CRISI CORONAVIRUS

L'Exèrcit desinfecta la residència geriàtrica de Sort per prevenir contagis

El centre no ha registrat cap cas de coronavirus

Pla general de tres efectius del Grup Sanitari de l'Exèrcit procedents de Saragossa entrant a la Residència Geriàtrica Àngel Serafí Casanoves, a Sort, el 28 de març de 2020 (Horitzontal)
photo_camera Efectius del Grup Sanitari de l'Exèrcit entrant, aquest dissabte, a la Residència Àngel Serafí Casanoves, a Sort/sort.cat

El Grup Sanitari de Saragossa de l'Exèrcit ha dut a terme aquest dissabte tasques de desinfecció de la Residència Geriàtrica Àngel Serafí Casanoves de Sort, a petició de l'ajuntament. És la segona actuació que la unitat realitza a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, després que aquest dimecres fumiguessin les instal·lacions del Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur.

L'alcalde de la capital del Pallars Sobirà, Raimon Monterde, ha indicat que es tracta d'una "acció preventiva", ja que "de moment al centre no hi ha cap cas i perquè segueixi així". Mentrestant, ja són onze les residències d'avis lleidatanes que han detectat persones afectades pel virus i el Departament de Salut estudia si n'hi hauria d'altres on també s'ha propagat.

L'alcalde de Sort ha explicat que es van posar en contacte amb els responsables de la residència per "veure si precisaven aquest servei", després de veure l'acció feta al centre de la Pobla de Segur. "Van dir que seria de gran ajuda perquè van desbordats i els hi costa arribar a tot arreu", ha indicat Monterde, que ha afegit que el personal del centre fa una gran tasca per "mantenir l'espai confinat".