ESPAIS NATURALS

L'Associació de guies intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu arriba a superar les 200 activitats anuals

L'entitat amb una vintena d'associats demana més visibilitat pel sector
Sant Quirc Alins Marta Lluvich 1
photo_camera El Mirador del Estels que s'ha instal·lat a Sant Quirc, al municipi d'Alins / Marta Lluvich

El Parc Natural de l'Alt Pirineu es va crear fa uns vint anys i tenia un parell de guies interpretadors. Ara, el volum de professionals ha augmentat fins a la vintena i s'han organitzat en un l'Associació de guies intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu. El director del Parc Natural, Marc Garriga, ha explicat que és un dels pocs Parc Naturals que compta amb una associació de guies i ha destacat el volum d'activitats que realitzen en aquest espai protegit, arribant a superar les dos-cents a l'any. Miquel Àngel Canal, president de l'Associació de guies del Parc, ha reivindicat el paper dels guies i ha demanat més visibilitat per aquest sector.

Sant Quirc Alins Marta Lluvich 2
Presentació de les activitats de l'Associació de guies intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu a Sant Quirc, a Alins / Marta Lluvich

Canals ha defensat que els guies interpretadors és un sector que proporciona llocs de treball a la població del Pirineu, enriqueix la sortida amb valor afegit, ofereixen i comparteixen els coneixements dels valors naturals i culturals, permeten garantir la sortida amb seguretat i generen respecte per la vida de la muntanya i l'actualització de les seves transformacions.

Sant Quirc Alins Marta Lluvich 3
Presentació de les activitats de l'Associació de guies intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu a Sant Quirc, a Alins / Marta Lluvich

Entre les activitats que ofereixen els guies hi ha: la ruta del cérvol, els boscos de l'ossa, flors de muntanya, astronomia, l'internet del bosc, el bosc de ferro, esglésies romàniques, descoberta dels ratpenats o de les papallones o la ruta perseguits i salvats.

La presentació de totes aquestes activitats s'ha fet al Mirador de sant Quirc a Alins, al Pallars Sobirà, on s'ha estrenat recentment un mirador astronòmic. L'objectiu del Parc és que cada municipi del Parc Natural de l'Alt Pirineu tingui un punt astronòmic per posar en valor la qualitat del cel nocturn del Parc.