TRIBUNALS

L'alcaldessa de Baix Pallars assegura no haver rebut encara la querella del president comarcal

Des del consistori declinen fer declaracions sobre la polèmica i continuen "fermes" en la motivació de la causa
Casa de la Sal de Gerri
photo_camera L'alcaldessa de Baix Pallars Anna Sentinella (a la dreta), amb la directora del Museu de la Sal / Albert Lijarcio

L'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, diu no tenir constància de la querella del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, per injuries. El detonant va ser un escrit en què Sentinella acusa a Isus de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent" i que va ser enviat a tots els alcaldes de la comarca, la Diputació, Presidència i algunes conselleris del Govern. Des de l'Ajuntament de Baix Pallars, declinen fer declaracions per "recomanació dels advocats" però diuen estar "tranquil·les i fermes" en la motivació de la causa, que consideren que és la impossibilitat d'aconseguir una reunió per consensuar la nova distribució del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) que ofereix el consell als Ajuntaments.

En un comunicat que ha fet arribar l'Ajuntament de Baix Pallars, defensen que la principal motivació de la causa, ha estat la impossibilitat d'aconseguir fer una reunió per arribar a un consens que satisfaci a totes les persones implicades en la nova distribució de SATs, i la manca d'un informe tècnic que justifiqui el canvi de SAT que afecta aquest municipi en qüestió.

Abans de presentar la querella, el president Carles Isus va demanar una rectificació a l'alcaldessa que no el va satisfer. Per això, assegura que només li ha quedat aquest camí, el de la via judicial, per defensar-se.