RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten en helicòpter dues excursionistes angleses acorralades per gossos mastins a Tavascan

Una d’elles va resultar ferida perquè un dels gossos la va mossegar en una cama. 
Refugi de la Pleta del Prat TAVASCAN
photo_camera Refugi de la Pleta del Prat a Tavascan / refugipletadelprat.net

Els GRAE dels Bombers de la Generalitat van rescatar en helicòpter, aquest dilluns, dues turistes angleses que van quedar acorralades per mastins a Tavascan, al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà). Una d’elles va resultar ferida perquè un dels gossos la va mossegar en una cama. 

Els Bombers van rebre l’avís a les 14.22 hores del migdia alertant que hi havia dos excursionistes de 49 anys i del Regne Unit que estaven fent una ruta i havien quedat acorralades pels mastins d’un ramat a la zona coneguda com la Pleta del Prat.  Al lloc van acudir els GRAE amb l’helicòpter i, a l’arribar al lloc, van observar com els gossos envoltaven les dones. Fent moviments amb l’aeronau van aconseguir que els animals se n’anessin. 

Mirador-Corbiu-refugi-1

Els bombers van baixar i van socórrer les dones. Una d’elles presentava una mossegada en una cama i va ser atesa in situ. Posteriorment, les van pujar a l’helicòpter i les van portar fins a l’estació de Tavascan, on van atendre la dona ferida. Va ser evacuada fins a l’hospital de Tremp.