BIBLIOTEQUES

L'alcalde Baldo Farré signa l'acta d'inici de la darrera fase de la Biblioteca Central Comarcal de Sort

S'espera la finalització de l'obra aquest mateix any i posada en funcionament durant el primer trimestre de l'any que ve
Baldo Farré Biblioteca Comarcal 2
photo_camera L'alcalde Baldo Farré signa l'acta d'inici de la darrera fase de la Biblioteca Central Comarcal de Sort

L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha signat aquest dimecres l'acta d'inici de la darrera fase de les obres de la nova Biblioteca Pública de Sort amb el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut Català del Sòl (INCASÒL). S'espera la finalització de l'obra aquest mateix any i posada en funcionament durant el primer trimestre de l'any que ve.

Interiors de la biblioteca de Sort

La segona fase del projecte de construcció de la biblioteca central comarcal de Sort consistirà en la remodelació interior de l’edifici i la finalització dels exteriors. També es faran les instal·lacions necessàries per al correcte funcionament de l’equipament.

Els espais destinats a comunicacions verticals, serveis higiènics i magatzems se situaran vora el mur de contenció deixant lliures d’envans les entrades de llum existents a façana per tal d’aprofitar al màxim l’entrada de llum solar. La circulació principal serà la longitudinal-central i paral·lela al costat llarg de l’edifici. Vora l’àrea-hall d’accés es situaran les escales i ascensor que vincula les dues plantes de l’edifici.

Baldo Farré Biblioteca Comarcal
Foto de família de l'acte de signatura de la segona fase de la Biblioteca de Sort / sort.cat

La ubicació estudiada pel mobiliari/prestatgeries també ha procurat deixar el més lliure possible l’espai i les visuals tant de planta baixa com de planta primera. Paral·lelament, s’empraran dos paviments diferenciats per tal de delimitar zones i usos i significar els principals àmbits d’estada.

A la planta baixa s’ubicarà el fons general de la biblioteca, amb la zona infantil, l’àrea de diaris/revistes, la de música/imatge, i una sala de treball/silenci. A la planta primera hi haurà la Sala polivalent i el despatx de direcció associat amb el fons documental.

L’equipament es podrà utilitzar per plantes de manera totalment independent. La planta primera té el seu propi accés des de l’exterior i l’accés a la Sala Polivalent des de l’interior tindrà portes amb pany als paraments vidriats de separació. D’aquesta manera la sala polivalent es podrà utilitzar de manera independent de la resta de l’edifici.

Baldo Farré Biblioteca Comarcal 3
Visita a les obres de la segona fase de la Biblioteca de Sort / sort.cat

El promotor de l’obra és el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Sort i l’INCASÒL. El projecte, redactat pel despatx de Feu-Godoy Arquitectes, amb l’assessorament tècnic del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, serà executada per l’UTE Cervos, SAU i Climatitzacions Saufer SL per un import 375.042,43 ( Iva no inclòs )  i un termini d’execució de 8  mesos.

La primera fase de l’obra va finalitzat el desembre del 2020 i va tenir un cost de 282.494,68 € (IVA inclòs) finançats pel Departament de Cultura amb les aportacions establertes en el conveni signat per aquest Departament, el aleshores Departament de Territori i Sostenibilitat i l’INCASÒL. Es vol construir l’edifici de la biblioteca adaptant-lo a una estructura preexistent tot potenciant visualment el castell, icona del municipi.

Biblioteca de Sort
Biblioteca Pública Central Comarcal de Sort / ACN

 

Més a Pallars Sobirà