PATRIMONI CULTURAL

Presenten a Tavascan l'estudi sobre el valor turístic del barroc de les esglésies de les Valls de Cardós

Al maig s'organitzarà un curs formatiu pensat per a guies patrimonials i turístics que permetrà, més endavant, fer visitables les esglésies de la Vall de Cardós i el seu art barroc.

Barroc de les esglésies de la Vall de Cardós
photo_camera La presentació ha tingut lloc a la sala polivalent de Tavascan / PNAP

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, junt amb Ecomuseu de les Valls d'Àneu i la Comunitat de Municipis Cardosencs han presentat, aquest dissabte a Tavascan, el treball de recerca i valorització turística del barroc de les esglésies de les Valls de Cardós. La jornada d'aquest dissabte també ha servit per mostrar el retaule barroc present a Sant Bartomeu de Tavascan. Avui diumenge es visitarà l’església de Santa Coloma de Surri i església de Sant Julià d’Arrós de Cardós. 

Retaule Sant Bartomeu de Tavascan
Visita guiada sobre el retaule barroc de Sant Bartomeu de Tavascan / PNAP

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que l'estudi ha consistit en inventariar les esglésies de la Vall de Cardós i veure tot el seu potencial des del punt de vista de l'art barroc i, alhora, classificar-les en tres tipus: les que poden actuar com a motor principal de dinamització, les que són visitables i poden exercir un paper complementari, i les que són descartables. El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu ha detallat que a partir d'ara tenen previst elaborar una proposta de visites guiades i recorreguts per tal de donar a conèixer i dinamitzar culturalment la Vall de Cardós.

Barroc de les esglésies de la Vall de Cardós 2
Visita a l'església de Sant Bartomeu de Tavascan / PNAP

Fomentar el guiatge

Marc Garriga ha avançat que al maig tenen previst organitzar un curs formatiu pensat per a guies patrimonials i turístics. És molt important disposar de guies formats en el barroc de la Vall de Cardós, perquè és l'única manera de poder visitar les esglésies i els retaules i rebre una informació rigorosa de tota la història que hi ha al darrere, ha afirmat. Garriga ha declarat que les visites d'aquest cap de setmana han suscitat molt interès entre la població local, aquest dissabte han assistir més de trenta persones a la visita a Sant Bartomeu de Tavascan.

Retaule barroc Boldís Vall de Cardós
Retaule barroc de Sant Fruitós de Boldís Sobirà / PNAP

El programa de la jornada Meravelles barroques de les Valls de Cardós ha estat el següent:

Dissabte 5 de març

11h Presentació de l’estudi de valorització i dinamització dels elements religiosos barrocs de les Valls de Cardós a la sala polivalent de Tavascan

12.30h Visita a l’església de Sant Bartomeu de Tavascan

Diumenge 6 de març

10.30h Visita a l’església de Santa Coloma de Surri

12.30h Visita a l’església de Sant Julià d’Arrós de Cardós

comentaris