URBANISME

L'Ajuntament de Llavorsí i Endesa signen un conveni per construir un aparcament públic al costat de la Central

Aquest acord permetrà ampliar la capacitat d’estacionament d’ús públic al municipi per a uns 23 vehicles amb una superfície de més de 760 metres quadrats

Llavorsí
photo_camera Una imatge de Llavorsí i de la Central Hidràulica i la Subestació elèctrica

L’Ajuntament de Llavorsí i Endesa han signat un conveni d’arrendament d’un espai lliure romanent que permetrà crear un aparcament amb capacitat per a vint-i-tres vehicles adossat a la Central Hidroelèctrica i la Subestació de Llavorsí. La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal Bringué i les responsables de Gestió Patrimonial d’Endesa a Catalunya, Laura Guim, i d’Endesa Generació Hidràulica, María Ordoñez.

El conveni té l’objectiu d’ampliar l’oferta d’estacionament temporal de vehicles privats al municipi i el seu entorn, mitjançat l’adequació d’una zona lliure, de 762 metres quadrats, propietat d’Endesa per tal que l’Ajuntament el construeixi i gestioni. L’acord estableix un arrendament de duració inicial de 10 anys, prorrogable automàticament d’any en any.

L’Ajuntament de Llavorsí ha vist l’oportunitat d’utilitzar aquesta zona, donada la seva particularitat i idoneïtat, i donar resposta als nombrosos visitants del municipi que, atrets per la singularitat natural de l’entorn, estacionen els seus vehicles i realitzen rutes i activitats d’aventura. Aquest nou equipament municipal serà un punt més a favor del desenvolupament turístic del Pallars Sobirà.

A més, aquesta actuació evita, en gran mesura, els inconvenients que provoquen la presència massiva d’automòbils en moments puntuals de caps de setmana i mesos d’estiu. Regular el màxim possible la circulació de vehicles i estacionar-los adequadament, suposa minimitzar l’impacte que els estacionaments irregulars poden provocar, sobretot en aquest paratge natural.

La Companyia posa de manifest amb aquest acord, la voluntat de col·laborar i afavorir el desenvolupament de la vida social i econòmica de les zones on opera i en particular del Pallars Sobirà.