01.12.2022 |
Viure als Pirineus

Sort dona fins a finals d'any als gestors del Museu de les Papallones per abandonar l'equipament

L'alcalde explica que ha estat ''impossible'' arribar amb un acord i ha dit que desconeixent el nombre de visitants que rep el museu i els ingressos i despeses que genera

museu
Un visitant observant un dels plafons del Museu de les Papallones de Catalunya. Foto: Marta Lluvich
Sort dona fins a finals d'any als gestors del Museu de les Papallones per abandonar l'equipament

La continuïtat del Museu de les Papallones a Pujalt sembla que ha arribat al seu final per un desacord entre l'Ajuntament de Sort, titular de l'edifici, i els promotors i propietaris del fons, Alfons G. Dolsa i Maria Teresa Albarràn. La voluntat de l'ajuntament era crear una figura legal per poder explotar i gestionar aquest museu amb totes les garanties que exigeix la normativa. Les postures semblen irreconciliables i d'aquí la decisió de l'ajuntament de tancar l'equipament que porta 15 anys al nucli de Pujalt; 10 a les antigues escoles del poble i 5 a un nou equipament de més de 500 metres quadrats. El consistori ha donat fins a finals d'any als actuals gestors per abandonar el recinte. El museu conté el fons científic creat pels promotors, que inclou més de 25.000 exemplars. La voluntat de Dolsa i Albarràn és seguir al Pirineu i amb aquesta idea estan ja buscant un nou espai on exposar la seva col·lecció.

El museu també s'incorporarà una extensa biblioteca especialitzada en lepidopterologia, amb moltes obres clàssiques i modernes sobre el tema, a més d'un extens recull de treballs científics.

Monterde ha explicat que no poden seguir com fins ara; desconeixent el nombre de visitants que rep el museu i els ingressos i despeses que genera l'equipament. L'ajuntament volia regularitzar aquesta situació però l'acord amb els actuals gestors sembla impossible.

L'alcalde ha explicat que marxaran de Pujalt els promotors i la col·lecció però el nom del museu es queda a Pujalt; Museu de les Papallones de Catalunya. Per l'any 2018 s'hi realitzaran algunes activitats culturals i de natura i s'espera poder-li donar contingut en els mesos vinents per mantenir-lo en funcionament. Per buscar-li aquest contingut es parlarà amb els veïns del poble per evitar que aquest espai acabi morint.

Sort dona fins a finals d'any als gestors del Museu de les Papallones per abandonar l'equipament
Comentarios