FORMATGE

La Mostra de Formatges Artesans de Sort consolida l’aposta pels productes pallaresos i la sostenibilitat

Divuit formatgers artesans han participat com a paradistes en aquesta edició de la Mostra.
Mostra formatges Sort 2023 2
photo_camera L'Esperanceta de Casa Gassia a la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya a Sort / sort.cat

Els darrers 7 i 8 d’abril ha tingut lloc a Sort la XIa edició de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya. Aquesta edició ha comptat amb la participació de 18 formatgers, dels quals 3 son originaris del Pallars, a més de cervesers i cellers locals.

El programa d’activitats d’aquesta edició ha buscat incidir en la promoció de la cultura del formatge artesà entre la població, i la relació d’aquest producte amb altres productes de les comarques pallareses. Així, han destacat algunes propostes com la realització de maridatges de Vins i Cerveses del Pirineu amb Formatges de la Mostra dirigits pel sommelier Ramon Roset, el tast de Vins del Pallars a càrrec de la periodista enològica Ruth Troyano o la degustació del RaiRoi, l’aperitiu pallarès elaborat amb ratafia. A més, com ja comença a ser tradició, la Mostra ha comptat amb una variada programació musical, el taller de mató per als més petits i l’humor pallarès de l’Esperanceta de Casa Gassia.

Mostra formatges Sort 2023
Mostra formatges Sort 2023

Des de l’organització destaquen l’aposta per la sostenibilitat realitzada enguany amb l’adquisició de copes de vidre i plats de plàstic reutilitzables, que ha suposat una reducció del volum del residus generats durant la Mostra del 80%.

La Mostra l’organitzen la Formatgeria Tros de Sort, l’Ajuntament de Sort, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatges Artesans i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i compta amb la col·laboració del programa Al Teu Gust Aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp, l’IDAPA, l’Escola de Pastors de Catalunya, l’Escola d’Hoteleria del Pallars, la Diputació de Lleida i el Supermercat Plusfrésc. L’acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Més a Pallars Sobirà