HABITATGE

L’Ajuntament de Sort suspèn les llicències per a habitatges d’ús turístic durant un any

L’objectiu és regular aquest tipus habitatges per fer front a la falta d’oferta de pisos de lloguer.
Sort vista general FS
photo_camera Sort vista general FS

Al municipi de Sort, s’ha observat clarament l’evolució a l’alça d’aquest model de negoci, pel que cal determinar quina és la massa crítica d’HUT’s que es pot permetre al municipi, així com afecta la proliferació d’HUT’s al preu de lloguer dels habitatges de la localitat.

Cal indicar que l’Ajuntament de Sort treballa intensivament en l’atenció de la problemàtica d’accés a l’habitatge, figurant com primer objectiu específic en política d’habitatge al municipi preveure una oferta suficient d’habitatges per a la població en general, d’acord amb les necessitats i fomentar la moderació dels preus de lloguer.

Sort vista general FS
L’Ajuntament de Sort suspèn les llicències per a habitatges d’ús turístic durant un any / Feliu Sirvent

És per tot això que l’Ajuntament de Sort ha aprovat durant el ple extraordinari celebrat aquest passat dimarts dia 31 d’octubre suspendre durant un any les llicències per a nous pisos turístics (HUTs) al municipi. L’objectiu és que durant la moratòria, l’ajuntament pugi treballar i aprovar la seva pròpia normativa per tal de regular aquest tipus d’allotjaments a través de la figura urbanística d’un Pla Especial. Aquest pla permetria regular i determinar les limitacions percentuals per blocs i zones.

L’alcalde, Baldo Farré, va explicar que la mesura sorgeix de la preocupació per la manca d’habitatge al municipi, però també a la comarca i al conjunt de l’Alt Pirineu i Aran. Al ple es va explicar que cal fer un estudi per definir un nou model d’habitatge, i amb aquesta moratòria l’equip de govern reforça el seu compromís davant de la problemàtica de l’escassa oferta i l’elevat increment del preu mitjà de lloguer de mercat al municipi.

La suspensió ha estat aprovada per unanimitat i durant el ple les altres forces polítiques van demanar participar de la comissió que s’ha de crear per avançar en el nou marc regulador.