04.12.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Imma Gallardo dimiteix com a regidora a l'Ajuntament de Sort i serà substituïda per Agustí Cotonat

Iolanda Mas i Eduard Faurat, que ocupaven la tercera i quarta posició a la candidatura municipal de Junts per Sort, renunciarien en favor d'Agustí Cotonat, que és el 5è de la llista.
Imma Gallardo diputada al Parlament
Imma Gallardo quan era diputada al Parlament de Catalunya
Imma Gallardo dimiteix com a regidora a l'Ajuntament de Sort i serà substituïda per Agustí Cotonat

La 2a tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Sort, Imma Gallardo (Junts per Sort), presentarà la seva renúncia a la sessió plenària que tindrà lloc aquest dijous. Amb tota probabilitat serà Agustí Cotonat la persona que la substituirà. Gallardo ha explicat que la seva renúncia com a edil es deu a raons estrictament personals, però algunes fons pròximes a la candidatura de Junts per Sort han explicat que des de fa un temps, Gallardo s'ha trobat marginada de les decisions polítiques de Junts a la comarca del Pallars Sobirà i també menystinguda i poc valorada per part de la seva organització política en l'àmbit nacional.

Imma Gallardo Barceló (l'Hospitalet de Llobregat, 1966) va militar a Convergència Democràtica de Catalunya i posteriorment al PDeCAT, des de la seva fundació el 2016. L'any 2015 fou membre de la candidatura de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament de Catalunya en la catorzena posició i l'any 2017 fou número 3 per la circumscripció electoral de Lleida a les llistes de Junts per Catalunya, esdevenint diputada electa. A les eleccions municipals del 26-M, Imma Gallardo era la cap de llista de Junts per Sort i fins avui la 2a tinent d'alcaldia, després d'un pacte de govern entre la seva formació i l'agrupació d'electors, Som Poble.

Agustí Cotonat Ruiz ocupava el 5è lloc a les llistes municipals de Junts per Sort i ara, actualment és membre de l'Assemblea de representants del Consell per la República i amb tota probabilitat, substituirà Gallardo. Per fer-ho possible hauran de renunciar els candidats que ocupaven les posicions immediatament anteriors: Iolanda Mas, que és funcionària municipal i en conseqüència no pot compatibilitzar ocupació laboral i representació política, i Eduard Faurat, que ja havia estat regidor de CiU i 2n tinent d'alcalde amb anterioritat, en època de l'alcalde Agustí López.

Renovació a la candidatura de Junts per Sort 

La dimissió d'Imma Gallardo posa damunt la taula la necessitat d'aprofundir en una profunda renovació a la candidatura de Junts per Sort per a les pròximes eleccions municipals. Algunes veus apunten a Eduard Faurat com a futur cap de cartell electoral per a les eleccions municipals de 2023, però també pren força la possibilitat que sigui Carlota Canut, de Gerri de la Sal, la persona que podria encapçalar la candidatura de Junts per Sort d'aquí a tot just quinze mesos. Canut és actualment tinent d'alcaldessa a l'Ajuntament de Baix Pallars, amb l'agrupació Som-hi, i coordinadora de Junts al Pallars Sobirà.

Imma Gallardo dimiteix com a regidora a l'Ajuntament de Sort i serà substituïda per Agustí Cotonat
Comentarios