ACTIVITATS AL MEDI NATURAL

Les hípiques del Pirineu ja comencen a fer les primeres sortides

L'ús de mascaretes, la desinfecció del material i el distanciament físic són les principals novetats per als clients
Pla general d'una sortida a cavall el 14 de juny del 2020. (horitzontal)
photo_camera Una sortida a cavall, aquest diumenge/Marta Lluvich

Les hípiques ja podien començar a treballar amb grups de deu persones a la fase 1 de la desescalada però la manca de clients va fer que totes seguissin tancades. Les de l'Alt Pirineu, ja a la fase 3 i veient més a prop la mobilitat entre les regions sanitàries han començat a obrir les portes i rebre els primers clients. L'hípica Aventura Verda de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) ha reprès les sortides amb clients aquesta setmana. A les zones comunes l'ús de la mascareta i la neteja de les mans amb gel hidroalcohòlic són obligatoris. Oriol Poy, responsable de l'hípica, ha explicat que ell ha intensificat la neteja dels cascs i tot l'equipament dels cavalls.

Un monitor amb un cavall i una nena amb un altre al darrera el 14 de juny del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

Pel que fa al moment de l'excursió a cavall pròpiament dita, l'ús de la mascareta no és obligatori perquè la distància de seguretat entre persones sempre supera els dos metres.

Poy ha explicat que també ha aprofitat aquests dies per fer els extraescolars d'hípica que tenia programats amb els nens de la Vall de Cardós i que es van haver de suspendre. En aquest sentit, ha dit que abans del coronavirus tenia 6 nens apuntats i amb la represa de l'activitat s'han inscrit un total de 15, que els ha hagut de separar per grups.

Aquesta hípica de la Vall de Cardós confia que l'activitat es vagi recuperant a poc a poc i les reserves per aquest juliol i agost siguin similars a les de l'any passat.