INFRAESTRUCTURES

El Govern eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l’entrada de Llavorsí

El conseller Juli Fernàndez anuncia que el Departament licitarà aquesta primavera les obres, amb una inversió prevista de prop de 600.000 euros
Pont Llavorsí 1
photo_camera Pont Llavorsí 1

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha explicat avui a Llavorsí que el Departament eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l’entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària. Territori iniciarà la licitació de les obres corresponents aquesta primavera, amb una inversió prevista de prop de 600.000 euros. Es preveu executar els treballs durant el primer semestre de l’any que ve.

Actualment, el pont té dues voreres a banda i banda del pont, que té 40 metres de longitud, d’1,2 metres d’amplada. El projecte, que dona resposta a una petició del municipi, consisteix en l’eixamplament de l’estructura per a dotar-la d’una vorera de 2 metres, que s’ubicarà al costat aigües amunt. Així mateix, s’adequaran els ampits existents. D’aquesta manera, l’obra permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i afavorir la seguretat viària.

Pont Llavorsí 2
El Govern eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l’entrada de Llavorsí / govern.cat

D’altra banda, també en aquest entorn de la C-13, el Departament té en redacció un projecte per a la millora de l’estabilitat de talussos i de protecció contra despreniments en el tram entre Rialp i Llavorsí. La inversió prevista és de 2,2 MEUR.

Actuacions a la C-28

Pel que fa a una altra important via de comunicació al Pallars Sobirà, la C-28, el Departament ha desplegat en els últims anys diverses actuacions tant en aquesta comarca com a la Val d’Aran, amb obres per a millorar-ne el traçat i per a facilitar la mobilitat.

Pont Llavorsí 3
El Govern eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l’entrada de Llavorsí / govern.cat

Actualment, està treballant en el projecte d’implantació de barreres antiallaus a Alt Àneu, amb una inversió prevista de 4 MEUR i, recentment, ha finalitzat un estudi d’alternatives de proteccions enfront les allaus de neu a la carretera C-28 que es prendrà com a base per a impuls d’actuacions addicionals.

Finalment, Territori està estudiant la millora del traçat de la C-28 a Sorpe, l’últim tram que queda per a condicionar de la C-28.

comentaris
Més a Pallars Sobirà