INFRAESTRUCTURES

El Parlament de Catalunya aprova la proposta del PSC per millorar la C-28 al tram de Sorpe

La Comissió de Territori del Parlament ha acceptat avui la Proposta de Resolució socialista per reprendre el projecte, pendent des de 2010
C-28 Sorpe
photo_camera Carretera C-28 al port de la Bonaigua / socialistes.cat

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres, per unanimitat, la Proposta del PSC per tal de reprendre la millora de la C-28, en el tram de Sorpe (Pallars Sobirà).

El Primer Secretari de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran i Diputat al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat que “amb aquesta iniciativa donem resposta a una demanda que ens ha fet el mateix alcalde de l’Alt Àneu, Xavi Llena, per tal de resoldre un deute pendent des de fa massa anys”. De fet, el text de la iniciativa recorda que “la última millora va ser al tram Esterri-Sorpe, que va adjudicar-se l’any 2006 i va finalitzar a finals de 2008. Aquest tram havia de continuar-se amb una variant al traçat actual per connectar-se amb la variant dels Avets, el nou traçat de pujada al port de la Bonaigua”“El projecte constructiu d’aquest tram, d’uns 1.600 metres aproximadament, va licitar-se l’any 2009 i es va rebre l’any 2010, pel que porta ja més d’una dècada pendent”, ha apuntat Ordeig.

El dirigent socialista ha destacat que “parlem d’una connexió essencial entre el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. De fet, la C-28 és la única connexió de l’Aran amb Catalunya i el tram de Sorpe, en calçada única, sense vorals ni delimitació de carrils, és extremadament perillós”.

Òscar Ordeig ha conclós que “amb l’aprovació de la Proposta de Resolució per la millora d’aquest traçat, es posa fil a l’agulla per resoldre aquest deute amb el Sobirà i l’Aran, reprendre el projecte constructiu i dotar-lo de la inversió necessària”.

Més a Pallars Sobirà