MOBILITAT

Gent de Poble demana que el transport a la demanda del Pallars Sobirà funcioni també a les tardes

La formació pallaresa considera que aquest servei facilitaria l'accés dels joves a activitats d'oci o educació
Transport a la demanda Pallars Sobirà
photo_camera Gent de Poble demana que el transport a la demanda del Pallars sobirà funcioni també a les tardes / Gent de Poble

Gent de Poble ha entrat una instància al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per demanar que es posin en marxa línies de transport a la demanda a les tardes arreu de la comarca d'acord a les demandes dels respectius municipis. En el cas del municipi de Sort, sol·licita dos línies noves de tarda, per garantir d'aquesta manera servei de transport a la demanda de dilluns a divendres ja sigui en horari de matí o de tarda. Actualment, solament es presta els dimarts i dijous en horari de matí.

Per Gent de Poble és especialment important realitzar el servei el divendres a la tarda, en tant s'ha posat en marxa per part de l'Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Sobirà el Servei d'Espai Jove a Sort, en concret els divendres a la tarda i amb aquest servei es garantiria que els joves dels nuclis agregats puguin participar-hi i retornar al seu poble amb transport públic.

En concret pel municipi de Sort demanen activar un servei de retorn a casa els dilluns, dimecres i divendres a les 20.00 hores a les línies de Sort-Llessui i Sort-Batlliu.

Transport a la demanda Pallars Sobirà 2
Gent de Poble demana que el transport a la demanda del Pallars sobirà funcioni també a les tardes / Gent de Poble

La formació ha argumentat, a través d'un comunicat, que en zones rurals hi ha en l'actualitat uns sistemes de transport públic molt limitats, i de vegades quasi inexistents. Aquest fet pot provocar un cert aïllament sobre diversos sectors de la societat, que poden no tenir accés als mitjans de transport privat.

Una vintena de línies

Actualment, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà presta el servei de transport a la demanda i en concret hi ha en aquests moments actives una vintena de línies arreu de la comarca, pràcticament totes en horari de matí. Per aquest motiu, Gent de poble demana activar-ne a la tarda.

Els horaris i la freqüència de pas actual del servei de transport a la demanda és realitza únicament en horari de matí i està pensada principalment per a que els veïns i les veïnes del municipi puguin acudir al mercat setmanal de Sort i a realitzar analítiques de sang al CAP, però no dona resposta a altres necessitats reals que té la població, lúdiques, educatives, etc. com per exemple l’assistència i participació a altres serveis i equipaments municipals i/o privats oberts en horari de tarda, com pot ser la biblioteca municipal; el casal cívic; l’Escola Oficial d’Idiomes; el Pavelló d’Esports Sort; l’Espai Jove, etc.

Així mateix, hi ha molts menors residents a nuclis agregats que realitzen activitats extraescolars a Sort en horari de tarda, fet que implica que moltes famílies hagin de realitzar diversos desplaçaments per atendre aquesta necessitat dels seus fills i filles amb vehicle privat. Per tot, Gent de Poble ha demanat al Consell Comarcal del Pallars Sobirà que es posin en marxa línies de transport a la demanda a les tardes arreu de la comarca d’acord a les demandes dels respectius municipis.