SENDERISME

Èxit de participació en el 3r Senderi, el festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

El Festival també posa en valor la gran feina de divulgació i coneixement que els guies de muntanya fan d'aquest territori pallarès.
les veus del Pamano Senderi
photo_camera Èxit de participació en la tercera edició del Festival Senderi 2023 / sort.cat

L’Ajuntament de Sort ha organitzat, dins del marc de Festivals de Senderisme dels Pirineus, el Festival Senderi, que enguany ha celebrat la seva tercera edició. Aquest esdeveniment centra els seus esforços en la promoció i divulgació del senderisme al municipi de Sort, el Batlliu i la Vall d’Àssua, i que a la vegada, també posa en valor la gran feina de divulgació i coneixement que els guies de muntanya fan del nostre territori.

Menja't les Estrelles
Èxit de participació en la tercera edició del Festival Senderi 2023 / sort.cat

Durant els dies 20 i 22 d’octubre el Senderi ha reunit un seguit d’activitats programades, amb ventall variat d’activitats centrades en: les llegendes i bestioles del territori, observació d’estrelles amb maridatge de productes locals, rutes literàries a la Vall d’Àssua o observació i identificació d’ocells de tardor. Aquesta edició ha anat acompanyada també per unes Jornades tècniques per a guies de Muntanya, basades en rastres i petjades de mamífers i identificació d’ocells pel seu cant.

ocells de Tardor
Èxit de participació en la tercera edició del Festival Senderi 2023 / sort.cat

Tot i haver tingut una evolució inestable de la meteorologia durant els dies previs, aquest any hi ha hagut una treva en respecte a la pluja, i s’han pogut dur a terme totes les activitats sense haver de modificar ni cancel·lar-ne cap. Aquest fet ha permès un elevat grau de participació en totes les experiències realitzades, fent que el Senderi del 2023 es pugui considerar tot un èxit, remarcant especialment les jornades tècniques per a Guies. Tot això ha anat acompanyat d’una elevada satisfacció dels participants en cada moment, esmentant la voluntat de repetir l’edició següent o interessant-se per altres Festivals dels Pirineus.

Llegendes i bestioles nocturnes
Èxit de participació en la tercera edició del Festival Senderi 2023 / sort.cat

Cal recordar que aquesta iniciativa, és l’última de totes les que es reuneixen dins del programa de Festivals de Senderis dels Pirineus, tancant doncs el programari del 2023. S’espera repetir l’edició durant l’any 2024, consolidant el Senderi com un dels festivals de referència del senderisme de Catalunya, a partir de millora i ampliació d’activitats.