04.12.2022 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

El Fogony de Sort, 18 anys consecutius amb estrella Michelin

El restaurant pallarès, amb Zaraida Cotonat al capdavant, es manté com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu i l’únic del nostre territori que ostenta aquest prestigiós reconeixement.
Fogony Estrella Michelin 2
L'equip del Fogony de Sort amb Zaraida Cotonat al capdavant / FOGONY
El Fogony de Sort, 18 anys consecutius amb estrella Michelin

Els restaurant Fogony de Sort manté la seva estrella Michelín, segons s'ha conegut aquesta nit passada en la cerimònia celebrada al Palau de Congressos 'El Greco' de Toledo, on s'han lliurat els guardons que atorga la prestigiosa guia gastronòmica.

El restaurant pallarès, amb Zaraida Cotonat al capdavant, porta divuit anys consecutius obtenint el prestigiós reconeixement de la guia vermella i es manté com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu i l’únic del nostre territori que ostenta aquest prestigiós reconeixement. L’equip del Fogony és format per Zaraida Cotonat com a xef als fogons, José Antonio Rodríguez a la sala i el seu fill Pep Rodríguez, també a la cuina. El resultat és excepcional, en bona part gràcies a l’acurada selecció dels ingredients, molt sovint produïts per ells mateixos. L’afinitat amb el moviment Slow Food s’ha concretat amb la creació d’un menú Km0, que conjuga la qualitat dels plats clàssics a preus força ajustats.

Fogony bis
El restaurant Fogony de Sort conserva per 18è any consecutiu la seva Estrella Michelin

Són especialment recomanables els canalons de pollastre de la Torre d’Erbull, beixamel i ametlles d’Àger o amb una crema de patata de Llessui, ou ecològic i oli de tòfona natural. Els segons passen per les espatlletes de conill confitades i dos alliolis, o bé amb el braó de xai ecològic, formatge de la Peça d’Altron i codonyat de la casa, per acabar amb un bon flam d’ou ecològic, llet de Sort, préssec i nata.

Fogony Estrella Michelin
L'equip del Fogony de Sort amb Zaraida Cotonat al capdavant / FOGONY

L'Ibaya de Soldeu manté l'estrella

També conserva la distinció vermella el restaurant Ibaya d'Andorra, incorporat a l’Hotel Hermitage de Soldeu, a la Parròquia de Canillo. El restaurant andorrà, dirigit pel xef de La Rioja, Francis Paniego, és el primer del Principat que aconsegueix una estrella a la guia vermella des de l'any 2004.

Tercera estrella Michelin per als germans Torres

El restaurant Cuina Germans Torres ha aconseguit la màxima distinció de la Guia Michelin, la tercera estrella, i, per tant, es converteix en el quart restaurant de Catalunya, juntament amb el Celler de Can Roca, Lasarte i Àbac, que n’ostenta la classificació.

La guia vermella també ha premiat amb la primera estrella Michelin els restaurants Aleia at Hotel Casa Fuster, Come by Paco Méndez, Enigma, Mont Bar, Slow & Low, situats a Barcelona, i Etxeko Eivissa, as Canar (Eivissa), i Fusion19, a Muro (Mallorca). Malgrat que no hi ha cap restaurant que passi d’una a dues estrelles, és un any que es considera bo, de pluja generosa i beneficiosa, per a la gastronomia catalana, especialment perquè la Michelin ha fet entrar a l’Olimp un nou restaurant amb tres estrelles, fet que no passava des del 2017, quan l'Àbac de Jordi cruz va aconseguir la tercera estrella Michelin. 

El Fogony de Sort, 18 anys consecutius amb estrella Michelin
Comentarios