PATRIMONI

El Parc Natural de l'Alt Pirineu reconstrueix els murs de pedra seca del camí d'Araós a Ainet de Besan

El Parc Natural de l'Alt Pirineu també ha finalitzat les obres de millora de la pista forestal de Boet (Àreu - Vall Ferrera) que dona accés a l'aparcament de la Molinassa, base per realitzar l'ascensió a la Pica d'Estats.
Murs pedra seca Araós
photo_camera Reconstrueixen els murs de pedra seca del camí d'Araós a Ainet de Besan / PNAP

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, a petició de l'Ajuntament d'Alins Vall Ferrera i l'EMD d'Ainet de Besan, ha iniciat les obres de reconstrucció dels murs de pedra seca caiguts del camí històric d'accés des d'Araós al poble d'Ainet de Besan per la part de la solana. L'actuació també preveu la construcció d'una barana de seguretat de fusta i un nou mirador panoràmic.

PISTA FORESTAL DE BOET 2
Pista forestal de Boet (Àreu - Vall Ferrera) que dona accés a l'aparcament de la Molinassa / PNAP

Per altra banda, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha finalitzat les obres de millora de la pista forestal de Boet (Àreu - Vall Ferrera) que dona accés a l'aparcament de la Molinassa, base per realitzar l'ascensió a la Pica d'Estats. Les obres han consistit en el formigonat de dos trams que presentaven una forta erosió, s’han aportat saorres i també s’ha dut a terme el repàs de drenatges i l’anivellat del terreny.

Aparcaments d'accés a la Pica d'Estats

El sistema per reservar una plaça en algun dels aparcaments que donen accés a la Pica d'Estats. Des de l'1 d'agost i fins a mig setembre l'estacionament estàregulat i costa cinc euros al dia. El tràmit s'ha de fer via internet i els ingressos que s'obtinguin es reinverteixen en el manteniment de les instal·lacions d'ús públic de la zona i la conservació de la biodiversitat. L'objectiu de la mesura és contribuir a reduir a la massificació d'aquest espai, després de constatar que l'agost passat hi passaven més de mig miler de persones al dia, gairebé el triple del que seria aconsellable segons un estudi de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC).