ESTACIONS D'ESQUÍ

FGC licita el nou telecadira d'Espot amb previsió que entri en funcionament aquest novembre

Els informes recomanen no reobrir el telecadira de La Roca, aturat des del dia 1 de febrer

Telecadira La Roca
photo_camera Imatge del telecadira La Roca d'Espot Esquí/Albert Lijarcio

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) licitarà dilluns dia 25 de març un nou telecadira per a l'estació d'Espot, al Pallars Sobirà, que substituirà al de La Roca, aturat des de l'1 de febrer quan una cadira es va desprendre durant els treballs rutinaris de manteniment. Aquesta decisió s'ha pres després que no s'hagi localitzat cap causa per la qual es va produir la incidència, i els informes assenyalen que la solució més recomanable és no posar-lo de nou en funcionament, malgrat no haver-s'hi observat cap defecte ni error. Aquesta decisió està avalada per la Direcció General de Transports per Cable del Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui ha emès l'informe definitiu. Les previsions són que el nou telecadira entri en funcionament el pròxim mes de novembre, coincidint amb l'inici de la temporada 2019/20.

Ferrocarrils va endegar ja fa unes setmanes tots els mecanismes per garantir la posada en funcionament d'un nou telecadira en el cas que fos necessari. D'aquesta manera, els tràmits que s'iniciaran dilluns vinent per via d'urgència culminaran el mes de novembre amb la posada en funcionament del nou telecadira. Així, està previst que al mes de juny ja s'hagi enllestit el projecte executiu i s'obtinguin tots els permisos per començar l'inici del muntatge del remuntador a mitjans del mes de juliol.

Reobertura amb màquines trepitjaneu

Coincidint amb l'avaria l'estació d'Espot va endegar un pla alternatiu per reobrir el complex d'acord amb la prioritat de Ferrocarrils envers el territori. Cinc màquines trepitjaneu han estat oferint el servei de transport per salvar el tram d'1,7 quilòmetres del telecadira de La Roca fins a la cota 2000, reforçades per transport amb vehicle per pista.
L'alternativa ha superat les expectatives i Espot ha batut enguany el rècord de visitants amb un augment del 24%, passant dels 11.488 de la temporada 17/18 als 14.226 en el que va de la temporada 18/19.

A partir de la temporada vinent, FGC aplicarà a Espot una activitat lúdica relacionada amb les màquines trepitjaneu, tal com ja s'està fent a altres estacions de l'empresa com La Molina i Vall de Núria.