07.12.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

25 anys del 'Curs de Restauració' de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu

El Curs de Restauració de l'Ecomuseu és impartit per Antoni Fernández, del 'Taller del Restaurador' de la Seu d'Urgell.

Restauració Ecomuseu 2
Grup de primera hora del curs de restauració de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu/Ecomuseu
25 anys del 'Curs de Restauració' de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu és un dels principals actius culturals de l'Alt Pirineu. I una de les activitats tradicionals que impulsen des d'aquest centre és el Curs de Restauració, que enguany celebra la seva 25a edició.

Els cursos de restauració de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu estan impartits per Antoni Fernández, del Taller del Restaurador de la Seu d'Urgell. Pel restaurador Antoni Fernández han estat "vint-i-cinc any d'experiències i vivències personals, en les que s'han realitzat centenars i centenars d'intervencions en elements i objectes dels assistents/alumnes, tots ells ja amics i que amb tota seguretat tots tenen el seu “bocinet” en el meu cor i en la meua memòria" Per Antoni Fernández, el Pallars i l'Ecomuseu de les vall d'Àneu són un referent i un model a seguir en aquest camp". 

Antoni Fernández Restaurador

(Antoni Fernández, del Taller del Restaurador de la Seu d'Urgell)

Continuant amb els seus objectius inicials i emmarcat dins dels Tallers d’Etnologia en Xarxa , el curs promou any rere any la valorització i sensibilització del patrimoni material que acostumem a tenir a les nostres cases, facilitant els coneixements bàsics per tal d’assegurar el seu manteniment i conservació.

El Curs de Restauració té lloc del 18 al 21 i del 25 al 28 de març, al taller de restauració de l’Ecomuseu de les valls d'Àneu, al C/Hug Roger III, 1 baixos, d’Esterri d’Àneu. L'horari és flexible i organitzat en dos torns: de 17h a 19,30h i de 19,30h a 22h.
Organitza: Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

25 anys del 'Curs de Restauració' de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu
Comentarios