MEDI AMBIENT

Neix una Plataforma per defensar que el Doctor Music Festival es quedi al Pallars i no marxi d'Escalarre

Dissabte faran un acte reivindicatiu que comptarà amb una caravana de cotxes des de Tremp fins a Esterri i un concert als prats on s'hauria de fer el festival a l'estiu

Valls d'Àneu Escalarre
photo_camera Imatge panoràmica de Santa Maria d'Escalarre al Pallars Sobirà/Marta Lluvich

La incertesa que darrerament envolta el Doctor Music Festival, que s'ha de celebrar aquest mes de juliol a les Valls d'Àneu, i la possibilitat que abandoni el Pallars per un altre emplaçament amb menys traves burocràtiques ha portat a un grup de persones del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà a constituir una Plataforma de defensa del certamen. Exigeixen a les administracions que desencallin la situació i que per tant l'ACA doni el vistiplau per fer el festival en uns terrenys amb risc d'inundabilitat. Dissabte faran una caravana de cotxes des de Tremp fins a Escalarre i esperen que a mesura que vagin passant pels pobles s'hi sumi gent. A Escalarre es farà un concert i es llegirà un manifest que traslladaran a tots els ajuntaments del Pallars perquè l'aprovin.

Aquest col·lectiu de persones afirmen que no "volen renunciar" al Festival i lamenten que sempre siguin les traves burocràtiques les que no deixen prosperar projectes importants al Pallars.

La promotora del Festival està pendent de rebre els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua per poder tirar endavant el Doctor Music. La setmana passada, el diari el País va avançar que la promotora està estudiant traslladar el Doctor Music Festival a Montmeló si finalment no obtenen els permisos de l'Administració. Al territori la gent veu que tot just falten tres mesos i mig per la seva celebració, de l'11 al 14 de juliol, i tot està paralitzat. És per aquest motiu que s'han començat a mobilitzar perquè el festival sigui una realitat.

Paral·lelament, a les Valls d'Àneu també ha nascut la Plataforma per la sostenibilitat de les Valls d'Àneu. Entre els diferents aspectes que reivindiquen hi ha el de la celebració del Doctor Music a Escalarre. En un manifest que ja van entregar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva darrera visita al Pallars li reclamaven l'autorització per la celebració del Festival per l'oportunitat empresarial, econòmica i laboral que suposa. Al manifest argumentaven també l'oportunitat publicitària que representarà pel territori.

Per últim justifiquen que fa 20 anys ja es va celebrar i es va respectar l'àmbit social, ambiental i econòmic del Pallars i volen que ara torni a ser així.