23.01.2022 |
Viure als Pirineus

TEATRE, MÚSICA I CIRC

Torna, amb més força que mai, l'Esbaiola't d'Esterri d'Àneu

El festival Esbaiola't comptarà enguany amb 28 companyies, 32 espectacles i 88 activitats diferents del 19 al 22 de juliol. Les entrades online anticipades es posen a la venda el dimecres dia 20 de juny.

Esbaiola't
Una imatge del Festival Esbaiola't de l'any passat/Marta Lluvich
Torna, amb més força que mai, l'Esbaiola't d'Esterri d'Àneu

El festival Esbaiola't, que se celebra del 19 al 22 de juliol a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) comptarà amb un total de 28 companyies; 18 companyies professionals i 10 que no són professionals, principalment de la zona del Pallars Sobirà. Durant els 4 dies de festival es presentaran 32 propostes artístiques i 88 activitats complementàries. Les 4 companyies estrangeres, 3 franceses i una finlandesa, oferiran 3 estrenes a l'estat espanyol que seran: 'L'Avis Bidon' de La Compagnie, una proposta de circ tècnicament impecable, amb música en directe i alguna sorpresa; 'Inbox' de la companyia Soralino, un espectacle amb caixes de cartró que meravellarà el públic; i 'Soliloqués' de la Compagnie Singulière, on res és el que sembla; a més, el públic també podrà gaudir de 'Motosikai' un espectacle ben gamberro amb la companyia finlandesa Race Horse Company.

El festival de teatre i circ també comptarà amb les companyies de l'estat espanyol Teatre de l'Home Dibuixat, amb el seu deliciós espectacle 'Screen Man' on combina titelles i audiovisuals; per als més petits, Teloncillo Teatro amb 'La Granja', la companyia de Valladolid amb 50 anys de trajectòria en el món del teatre i que a més, són Premio Nacional de Cultura 2013; i la prestigiosa companyia basca Teatro Gorakada, amb el premiat 'Moby Dick', un espectacle que amb pocs elements escenogràfics ens arribarà al cor.

Pel que fa a les companyies catalanes, hi haurà Circ Circ amb el 'Teatre de Funàmbuls' dins una petita carpa al mig d'un prat; també 'We-ding' de Los Moñekos, un espectacle de dansa d'allò més divertit i transgressor; la prestigiosa banda de carrer Always Drinking Marxing Band que ens presentarà dues propostes 'El carrer és nostre' que és l'espectacle itinerant per excel·lència de la banda, i un espectacle acabat d'estrenar 'Be diferent' d'escenari però també amb molt humor i música en directe; en Gonzalo Martin tornarà amb la instal·lació d'audiovisuals 'Hologramas'; i 'Com un llum' farà uns tallers de llum i colors d'allò més originals el 'Glu Glu Glu'. 

Al carrer, com en les passades edicions, hi haurà els jocs per a petits del Pájaro Carpintero, un espai d'experimentació i joc lliure molt ben pensat i curós en tots els seus elements.

L'Esbaiola't també comptarà amb Zum-Zum Teatre amb un clàssic de carrer de la companyia, el 'Titiritriki'; Pastorets Rock que prendran protagonisme inaugurant el festival amb una festa musical; La Baldufa representarà el premiat 'El Príncep Feliç' i el 'Cirque déjà vu' que pels incondicionals de la companyia serà un plaer de veure aquests dos clàssics; els jocs de Tombs Creatius són un clàssic al festival, aquesta vegada, tindrem la darrera col·lecció 'Xics del Xurrac' un homenatge als castellers; i els tallers de l'Escola Solaç de Tàrrega i Mollerussa també seran presents un any més al festival, la seva originalitat a partir dels materials reciclats va molt en la filosofia del festival.

Les companyies i associacions pallareses, segueixen col·laborant amb el festival: la desvergonyida Esperanceta que treu el cap per la finestra de l'Ecomuseu, els Diables de les Valls d'Àneu que faran un gran correfoc el dissabte a la nit, els tallers de llana que es realitzen a la Caravana Xisqueta, l'espectacle del grup de teatre local els Xants Grup Escènic, els Kina Creu amb la festiva batucada, el jove grup de grallers Peta Canyes que acompanyaran els Bastoners de les Valls d'Àneu i la cercavila de capgrossos amenitzada pels capgrossos de L'Estarna i la xaranga de Kina Creu, i finalment, la xocolatada que faran el Grup de Dones d'Esterri, un començament molt dolç pel festival.

I finalment, una col·laboració amb l'Aula Municipal de Teatre de Lleida permetrà que un grup de 8 estudiants realitzin un taller de teatre amb l'Enric Blasi, membre de La Baldufa que acabarà formant part de la programació del festival. A més, els alumnes de l'Aula també seran voluntaris del festival, teixint així relacions amb tot l'equip i aprenent sobre organització d'un festival d'arts escèniques.

dav

Torna, amb més força que mai, l'Esbaiola't d'Esterri d'Àneu
Comentarios